رژیم غذایی مدیترانه ای برای پیشگیری از آلزایمر

پزشکی و سلامتتغذیه

- 97/09/14
رژیم غذایی مدیترانه ای برای پیشگیری از آلزایمر

رژیم غذایی مدیترانه ای چیست


رژیم غذایی مدیترانه‌ ای شامل میوه، سبزی، خشکبار، ماهی و گوشت مرغ است. همچنین میزان گوشت قرمز در آن محدود است. در بسیاری از مطالعات فوائد رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای سلامتی مورد تاکید قرار گرفته‌است. به طور مثال در یک بررسی که به تازگی منتشر شده، آمده‌ است: این رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. درحالیکه در مطالعه‌ای دیگر ادعا شده رژیم غذایی مدیترانه‌ای سلامت قلب را حفظ می‌کند.

بسیاری از افراد رژیم غذایی مدیترانه‌ای را به دلیل فوائد بسیاری که برای سلامتی دارد در گروه رژیم‌های غذایی سالم در نظر می‌گیرند. همچنین در بسیاری از مطالعات بر تاثیر مثبت این رژیم غذایی بر قلب تاکید شده‌ است. علاوه بر اینها بررسی‌های جدید حاکی از آن است که این رژیم غذایی برای روده نیز مفید است.متخصصان سلامت و تغذیه در آمریکا در بررسی جدید خود دریافتند رژیم غذایی مدیترانه‌ای در مقایسه با رژیم غذایی غربی به میزان چشمگیر، فراوانی باکتری خوب در روده‌های میمون‌ها را افزایش می‌دهد.در بررسی جدید 20 میمون برای مدت 30 ماه مورد آزمایش قرار گرفتند. گروهی از آن‌ها تحت رژیم غذایی مدیترانه‌ای و گروه دیگر تحت رژیم غذایی غربی قرار گرفتند. هر دو این رژیم‌ها حاوی مقدار برابری کالری بود.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان آمریکایی به منظور بررسی چگونگی تاثیر هر یک از این رژیم‌های غذایی بر باکتری روده میمون‌ها، نمونه مدفوع آن‌ها را آزمایش کردند و مشاهده شد که رژیم غذایی غربی موجب افزایش ۰.۵ درصدی باکتری‌های خوب در روده شده درحالیکه رژیم غذایی مدیترانه‌ای باکتری خوب روده را 7 درصد افزایش می‌دهد.

تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر پیشگیری از بیماری آلزایمر


تحقیقات محققان دانشگاه «ادیت کووان» استرالیا نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای به شکل قابل توجهی میزان تجمع پپتیدهای آمیلوئید بتا مرتبط با اسید آمینه را در مغز کاهش می دهد.به گفته محققان، تشکیل این پپتیدها با ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است. مطالعات قبلی نشان داده اند رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل مقادیر بیشتر سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، ماهی و روغن زیتون است، می تواند زوال شناختی را کُند نماید.

دکتر «استفانی رینی اسمیت»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما دریافتیم پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای تنها به مدت ۳ سال می تواند تشکیل پپتیدهای آمیلوئید بتا را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.»وی در ادامه می افزاید: ین یافته ها به ما نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند شروع علائم بیماری آلزایمر را تا سال ها به تاخیر اندازد.به گفته وی، درحالیکه به نظر می رسد تمام ابعاد رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر مهم است، اما یافته های ما نشان می دهد مصرف میوه بیشترین فایده را دارد.
advertising