آیا کبد چرب عامل سرطان است؟
پزشکی و سلامت › پزشکی
- 97/08/11کبد چرب عامل ابتلا به سرطان است!!!
کبد چرب یکی از بیماری های شایع جامعه ایران است. درواقع این بیماری شایع ترین علت بالا رفتن آنزیم های کبدی است که البته علت آن هنوز نامشخص است. یکی از عوامل موثر بر این بیماری پرخوری و چاقی است؛ به خصوص در کسانی که چاقی شکمی دارند و اندازه کمربند شکمی شان بیشتر از حد طبیعی است. یکی دیگر از عوامل کبد چرب مصرف بیش از حد الکل است. کبد الکلی در کشور ایران بسیار کمتر از دیگر کشورها دیده می شود اما در غرب یکی از شایع ترین علل بیماری های کبد، مصرف الکل است
پزشکان هشدار می دهند که کبد چرب الکلی و غیرالکلی می تواند به سرطان منجر شود. این پزشکان می گویند:گرایش به مصرف موادالکلی و شیوع چاقی در عصر حاضر به حدی افزایش یافته که اگر از هم اکنون اقدامات ضروری و پیشگیرانه صورت نگیرد می تواند موجب افزایش موارد جراحی در بیماران مبتلا به عارضه کبد چرب در آینده شود.
دکتر «راوی موهانکا» از بمبئی گفت:به دلیل انجام واکسیناسیون مرتبط با هپاتیت B و دسترسی به داروهای مناسب برای مبتلایان به هپاتیت B و C، بروز نارسایی کبدی ناشی از این دو عفونت رو به کاهش است. اما از سوی دیگر ابتلا به کبدچرب الکلی و غیرالکلی می تواند به سرطان منتهی شود و سرطان کبد هم اکنون سومین عامل مرگ و میرهای ناشی از سرطان در جهان است.
به گفته این پزشک در صورتی که از هم اکنون مشکل شیوع کبد چرب با تغییرات در سبک زندگی کنترل نشود ممکن است به تدریج به سیروز کبدی منجر شود و لازم است پیوند کبد انجام گیرد.
بیماری کبد چرب
کبد دومین عضو بزرگ در بدن به حساب می آید که زیر قفسه سینه قرار گرفته و در بدن وظایف بسیار مهمی را برعهده دارد. کبد آنچه را که فرد مصرف می کند به انرژی و مواد مغذی تبدیل می کند. این عضو از بدن همچنین ترکیب های مضر را از خون خارج می سازد.
کارشناسان بر این باورند که بیماری کبدچرب غیرالکلی یکی از شایع ترین دلایل بیماری مزمن کبدی است که از چاقی، خوردن مواد خوراکی ناسالم، نداشتن فعالیت ورزشی کافی، دیابت و کلسترول بالا ناشی می شود.
نتایج چندین مطالعه مختلف در هند نشان می دهد نزدیک به 20 درصد جمعیت عمومی از کبدچرب غیرالکلی رنج می برند که این رقم در مبتلایان به دیابت و چاقی بالای 80 درصد است.
مبتلایان به هپاتیت B، دو تا چهار درصد و هپاتیت C، حدود 1.5 درصد از جمعیت عمومی را شامل می شوند. بنابراین، بروز موارد ابتلا به کبدچرب رو به افزایش است و در آینده ای نزدیک تعداد مبتلایان به این عارضه که به پیوند کبد احتیاج پیدا می کنند نسبت به مبتلایان به هپاتیت B و C فراتر می رود.