چگونه در عکس های پرتره بهتر دیده شویم

مد و زیباییسایر

- 97/10/25
چگونه در عکس های پرتره بهتر دیده شویمگرفتن عکس سلفی و پرتره این روزها طرفداران زیادی دارد. گرفتن یک عکس حرفه ای قوانینی دارد که همه از آن آگاه نیستند. داشتن چهره زیبا تنها عامل خوب بودن عکس‌ها نیست. اگر دوست دارید عکس‌هایتان باکیفیت‌تر باشند قبل از فشار دادن دکمه شاتر دوربین بهتر است ترفندهای گرفتن عکس حرفه ای را بشناسید.

معیار خوب بودن عکس ها چیست؟


همانطور که می‌دانید عکاسی پرتره، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از چهره انسان عکسبرداری می‌شود، پس موضوع اصلی این عکس‌ها یک شخص است. چه چیزی باعث می‌شود یک عکس پرتره عالی باشد؟ یک عکس خوب توجه‌ها را به سمت سوژه جلب می‌کند. این هدف از ترکیب چند چیز در عکاسی بدست می‌آید. عمق میدان، قرار گیری درست سوژه در عکس و رنگ و نورپردازی.هنگامی که به درستی این موارد در کنار هم قرار بگیرند به محض دیدن عکس، نگاه شما روی سوژه متمرکز خواهد شد. یک عکس خوب حرف‌های زیادی در مورد سوژه دارد. یک عکاس خوب می‌تواند یک داستان را داخل تصویر جا بدهد.

عکس های قبلی خود را بررسی کنید


عکس‌های گذشته خود را بررسی کنید. در کدام عکس‌ها خوب بودید؟ کدام عکس‌ها به نظر شما خوب نبودند؟ آیا می‌توانید دلیل تفاوت این عکس‌ها را تشخیص دهید؟ به عکس‌های دیگران نگاه کنید و ببینید دلیل زیبا بودن عکس آن‌ها چیست؟ برخی از مشکلاتی که باعث خوب نبودن کیفیت عکس‌های می‌شوند عبارتند از:
نورپردازی عکس‌ها
بسته بودن چشم‌ها
زاویه نادرست صورت
لبخند نزدن
اشتباهات آرایشی یا انتخاب لباس نامناسب یا مدل موی نامناسب

جلوی آینه ژست گرفتن را تمرین کنید


بهترین راه برای اینکه بدانید بهترین حالت صورت شما چیست این است که جلوی آینه تمرین کنید و تصمیم بگیرید بهترین حالت برای عکس گرفتن چیست؟ اجزای صورت ما کاملا متقارن نیستند. به همین دلیل یک طرف صورت ممکن است در عکس‌ها بهتر به نظر برسد.سعی کنید زاویه‌های مختلف بدن خود را در آینه بررسی کنید تا بدانید که چگونه باید در مقابل دوربین قرار بگیرید. معمولا بهترین حالت این است که بدن شما با دوربین زاویه‌ای 45 درجه داشته باشد. مدل موهای شما هم در تعیین بهترین زاویه صورت کمک کننده هستند مخصوصا اگر فرق کج داشته باشید.

لباس مناسب انتخاب کنید


لباس‌هایی بپوشید که مطمئن هستید شما را زیبا خواهند کرد. مدل لباس باید مناسب فرم اندام شما باشد. رنگ مناسب پوست و موهای خود را بشناسید. دانستن این موارد به داشتن عکس‌های بهتر کمک زیادی می‌کند. به عنوان یک قاعده کلی به یاد داشته باشید که رنگ‌های ساده و لباس‌های بدون طرح در عکس‌ها بهتر از لباس‌های طرح‌دار به نظر خواهند رسید.اگر قرار است برای عکاسی لباس طرح‌دار بپوشید باید در انتخاب خود دقت بیشتری داشته باشید. طرح‌ها می‌توانند، اندام شما را چاق‌تر از چیزی که هست نمایش دهند. طرح‌های کوچک در عکس معمولا شلوغ به نظر می‌رسند. پس سعی کنید حداکثر یک آیتم طرح‌دار در ست لباس خود به کار ببرید.اگر دوست دارید لاغرتر به نظر برسید رنگ‌های تیره بپوشید. و از همه مهم‌تر این است که لباسی انتخاب کنید که با آن راحت باشید.

برای داشتن عکس حرفه ای طبیعی لبخند بزنید


لبخند مصنوعی باعث می‌شود در عکس‌ها زیبا به نظر نرسید. هنگامی که عکسی از شما گرفته می‌شود باید تمام تلاشتان را بکنید تا طبیعی‌ترین لبخند خود را به نمایش بگذارید. برای اینکه لبخند طبیعی داشته باشید باید کمی احساساتی شوید! اگر در آن لحظه خوشحال نیستید به یک خاطره خوب فکر کنید، به غذایی که دوست دارید یا هرچیزی که باعث می‌شود بخندید.نوک زبان خود را پشت دندان‌هایتان قرار دهید، این کار به شما کمک می‌کند طبیعی‌تر لبخند بزنید و چهره شما در عکس‌ها عبوس و گرفته به نظر نرسد. جلوی آینه تمرین کنید و فرق بین لبخند طبیعی و مصنوعی خود را بشناسید.

آرایش مناسب برای روز عکاسی انتخاب کنید


آرایش به خانم‌ها کمک می‌کند در عکس‌ها فوق العاده به نظر برسند. البته عکس این مطلب هم ممکن است اتفاق بیفتد و آرایش نادرست چهره شما را نازیبا جلوه دهد. هایلایت کردن نقاط درستی از صورت به شما کمک خواهد کرد که در عکس‌ها زیباتر به نظر برسید. به جای استفاده از کرم پودرهای سنگین از کانسیلر استفاده کنید.از کانسیلر برای رفع ایرادات و لکه‌های پوستی استفاده کنید و نقاط قرمز دور بینی و تیرگی‌های دور چشم را بپوشانید. از پودرهای مات کننده آرایش در نواحی از صورت که عرق می‌کنند استفاده کنید، چون ممکن است با نور فلاش پوست شما بیش از حد برق بزند. از خط چشم و ریمل برای درشت‌ و خوش حالت‌تر شدن چشم‌ها استفاده کنید.حتما رژگونه بزنید تا گونه‌های شما برجسته‌تر به نظر برسند. از یک رنگ صورتی متوسط مرجانی یا هلویی برای این کار استفاده کنید.

سرتان را کمی بچرخانید


مستقیم به دوربین نگاه نکنید. کمی بالا یا کمی پایین‌تر از دوربین را نگاه کنید. برای اینکه غبغب شما در عکس به نظر نیاید، گردن‌تان را صاف بگیرید و کمی چانه را رو به پایین متمایل کنید.

نور مناسب برای عکاسی را پیدا کنید


برای داشتن عکس‌های خوب باید نورپردازی مناسبی داشته باشید. اگر دوربین شما فلاش ندارد، منبع نوری پیدا کنید که صورت‌تان را روشن کند. بهتر است این نور کل صورت شما را روشن کند، و تمایل به یک طرف صورت نباشد. پنجره، چراغ خیابان، در و … می‌توانند منابع نور مناسب را برای شما فراهم کنند.اگر از نور ثابت استفاده می‌کنید، سعی کنید مکان منبع نور را تغییر دهید و در هر حالت عکس بگیرید تا بفهمید کدام حالت بهترین نتیجه را دارد. یک ساعت قبل از غروب خورشید و یک ساعت بعد از غروب خورشید زمان خوبی برای عکاسی در نور طبیعی است. نورپردازی باید به نحوی باشد که سایه بر روی صورت شما ایجاد نکند.عکاسی با نور بیش از حد هم می‌تواند باعث برجسته شدن چروک‌های صورت و مشکلات پوستی شود.

زاویه مناسب بدن نسبت به دوربین


به جای گرفتن عکس تمام رخ، بدن خود را ۴۵ درجه نسبت به دوربین بچرخانید. این حالت باعث می‌شود لاغرتر به نظر برسید و زاویه‌هایی را ایجاد می‌کند که در عکس زیباتر دیده می‌شوند. بالاتنه خود را به نحوی به سمت دوربین بچرخانید که یک شانه شما به دوربین نزدیک‌تر باشد. این حالت هم باعث می‌شود شما قد بلندتر به نظر برسید.شانه‌ها را عقب بدهید و صاف بایستید. حالت خوب بدن در داشت عکس‌های حرفه‌ای به شما کمک خواهد کرد.

برای داشتن عکس حرفه ای زیاد عکس بگیرید


بهترین راه برای رسیدن به نتیجه دلخواه در عکاسی این است که بیشتر از یک عکس بگیرید! حتی مدل‌ها هم برای داشتن عکس دلخواهشان چندین و چند عکس می‌گیرند. هرچه تعداد فریم‌های عکسی که در یک حالت گرفته می‌شود بیشتر باشد، احتمال اینکه عکس دلخواهتان را پیدا کنید بیشتر است.پس به يک عکس اکتفا نکرده، زوايای متفاوتی را برای نشان دادن موضوع مورد نظرمان تجربه کنيم. اين کار به ما فرصت بهتری برای انتخاب بهترين عکس خواهد داد.

نور مهم ترين عامل در عکاسی


کلمه فتوگرافی در زبان انگليسی يعنی "نگاشتن با نور". نور مناسب می تواند به عکس ما جان ببخشد و بالعکس. با وجود اين، نور مستقيم سايه روشن های تند و ناخوشايندی در عکس ايجاد می کند. برای گرفتن عکس، نور غيرمستقيم بهترين است و رنگ ها را نيز زنده تر می کند.روزهايی که ابر نازکی تندی نور خورشيد را در آسمان می گيرد، صبح های زود و عصرها بهترين اوقات برای عکاسی هستند. يادمان باشد که نور بايد بر سوژه عکس ما بتابد و نه بر دوربين.

دو قدم به جلو


همه دوربين ها قابليت زوم کردن (طويل تر شدن عدسی دوربين) را ندارند و اين کار، حتی وقتی امکانش باشد، از عمق ميدان عکس می کاهد و بخش کوچکتری از آن واضح به نظر می آيد. برای حذف آنچه حضورش در عکس لازم نيست، بهترين راه نزديک شدن به موضوع است. اين کار از شلوغی عکس کم کرده تاکيد بيشتری بر آنچه مورد نظر عکاس است می گذارد.پيش از فشردن دکمه دوربين، چند قدم به موضوع عکس نزديک شويد و دوباره از دريچه دوربين به آن نگاه کنيد. اگر آنچه مورد نظر شماست بخش عمده عکس را پر نکرده، باز هم جلو تر بايد رفت.

کادر عکس


اين انتخاب که چه چيزهايی را در عکس جا دهيم و چه چيزهايی را حذف کنيم يکی از مهم ترين عوامل در موفقيت عکس ماست. پنجره مستطيل شکل دوربين که از آن به جهان نگاه می کنيم کادر عکس ما را تشکيل می دهد. پيش از گرفتن عکس، با نگاهی به آنچه در اين کادر قرار گرفته، می توانيم آنچه را برای بيان عکس لازم است حفظ و آنچه را اضافی ست حذف کنيم. حرکت دادن دوربين، تغيير فاصله ما با سوژه عکس و تغيير جای سوژه در صورت امکان، محتوای اين کادر را تغيير می دهد.

زمينه پشت عکس


زمينه شلوغ پشت عکس را در زبان عکاسی می شود به هياهويی تشبيه کرد که مانع رسيدن صدای ما به گوش مخاطب می شود. تغيير جای دوربين می تواند اين پس زمينه را تغيير دهد. آرام بودن اين پس زمينه به بيننده فرصت می دهد با تمرکز بيشتری به موضوع عکس نگاه کند.

کمپوزيسيون يا همچينی


آنچه از پنجره دوربين می بينيم عکس نهايی ما را تشکيل می دهد. آيا اجزای عکس ما با دقت کنار هم چيده شده اند؟کمپوزيسيون يا همچينی در عکس را می توانيم به دستور زبان تشبيه کنيم. اگر کلمات ما با نظم در کنار هم قرار بگيرند، بيان ما روشن و مفهوم خواهد بود. رابطه بين اجزای عکس، کمپوزيسيون عکس را می سازد. اين رابطه بايد چنان باشد که منظور ما را از گرفتن عکس به روشنی بيان کند.مرکز عکس هميشه بهترين محل برای قرار دادن موضوع نيست. با حرکت دادن دوربين می توانيم بهترين کمپوزيسيون را کشف کنيم.

وضوح در عکس


آنچه در يک عکس واضح يا فوکوس باشد نگاه بيننده را به خود می کشد. عکاس با واضح نشان دادن عناصر عکس به بيننده می گويد "اينجا را نگاه کنيد."در بيشتر دوربين های عکاسی ديجيتال که همه چيز اتوماتيک انجام می شود، نقطه وضوح در مرکز تصوير قرار گرفته و اگر موضوع مورد نظر شما در گوشه عکس قرار بگيرد از وضوح کمتری برخوردار خواهد بود.برای حل اين مشکل، می توانيد با قرار دادن سوژه در وسط کادر، دکمه گرفتن عکس را تا نيمه فشار دهيد و نگه داريد. با اين عمل سوژه شما واضح میشود و میتوانيد آن را هر کجای کادر که بخواهيد قرار دهيد .حالا دکمه را تا انتها فشار بدهيد و عکس را بگيريد.اين قاعده شامل همه عکس ها نمی شود. گاهی مبهم بودن به عکس کمک می کند.

عمق عکس


آنچه در عکس ما به وضوح ديده می شود عمق عکس را تشکيل می دهد. اين عمق به ما امکان می دهد تا بخش هايی از جهان اطرافمان را، که از سه بعد بر خوردار است، در يک عکس، که تنها دو بعد دارد، نشان دهيم.نور از عوامل اصلی ايجاد عمق در عکس است. در نور زياد، دريچه ورودی دوربين مانند چشم گربه در روز تنگ می شود. اين شرايط وضوح بيشتری در عکس ايجاد می کند.چيدن اجزای عکس به صورتی که بعضی نزديک تر به دوربين و بعضی دورتر باشند نيز به عکس ما عمق بيشتری می دهد. عدسی های بلند (زوم) از عمق عکس می کاهند و عدسی های کوتاه با ميدان ديد وسيع تر (وايد انگل) به آن می افزايند.
advertising