ابرخودروهای جذاب با بیش از 1000 اسب بخار قدرت قسمت اول
خودرو › اسپرت
- 98/02/10
اواسط دهه ی ۲۰۰۰، زمانیکه بوگاتی با ابرخودروی ویرون دوباره به میدان زورآزمایی بازگشت، تصور اینکه تعداد خودروهای ویژه با قدرت بیش از ۱۰۰۰ اسب بخار به انگشت های یک دست برسد، چندان آسان نبود. در آن سالها، خودروهای ۱۰۰۰ اسب بخاری بسیار کم تعداد و فوق العاده گران قیمت بودند؛ با اینکه نمونه های دههی ۲۰۱۰ هنوز هم ویژگیِ قیمت بالا را حفظ کردند، اما به کمیابی مدل های گذشته نیستند.
باید واقعبین باشیم؛ هیچوقت نمیتوان از تمام قدرت هایپرکارهای ۱۰۰۰ اسب بخاری در جاده های عمومی لذت برد. اگر توانایی خرید چنین خودروهایی وجود داشته باشد، یا باید به پیست مسابقه رفت که در این صورت ویژگی خودنمایی کاملاً حذف میشود؛ یا اتوبان های بدون محدودیت سرعت در آلمان را هدف گرفت. با تمام این تفاسیر، باشگاه خودروهای ۱۰۰۰ اسب بخاری هر روز عضو بیشتری می پذیرد، به طوری که امروز تعداد این خودروها نزدیک به ۲۰ مدل مختلف است.

تولید خودرو با پیشرانهی بنزینی ۱۰۰۰ اسب بخاری و طراحی جذاب کار آسانی نیست؛ اما شرط ورود به باشگاه ابرخودروها در چند سال اخیر تغییر کرده است. با پیشرفت و توسعه در فناوری موتورهای برقی و پک های باتری، بهزودی نسل جدید خودروهای قدرتمند از راه میرسند. ابرخودروهای جدید باشگاه ۱۰۰۰ اسب بخاری برخلاف برادرهای بزرگ شان، بیسروصدا هستند؛ بهلطف موتور برقی، طراحی کلی بدنه هم کمی تغییر کرده است. البته بین مدلهای تمام بنزینی و برقی، نسخههای هیبرید وجود دارند که هر دو جبههی طرفداران دنیای خودرو را راضی نگه دارند. این مقدمه ی کوتاه را آوردیم تا در ادامه، جدیدترین فهرست خودروهای جذاب با قدرت حداقل ۱۰۰۰ اسب بخار را معرفی کنیم. خودروهای این فهرست براساس قدرت پیشرانه طبقهبندی شدهاند.

لوسید Air
قدرت: ۱۰۰۰ اسببخار
قیمت مدل پایه: مشخص نیست
محصول سال ۲۰۱۹
شاید سدان زیبای لوسید موتورز (Lucid Motors) یکی از ضعیفترین مدلهای باشگاهِ خودروهای ۱۰۰۰ اسببخاری باشد، اما بهلطف داشتن باتری لیتیوم-یون و دو موتوربرقی، هنگام حرکت آلایندگی تولید نمیکند. لوسید ایر در چند نسخهی مختلف مثل نمونهی ۴۰۰ اسب بخاری عرضه خواهد شد اما گران ترین مدل از دو موتور برقی هرکدام در هر محور جلو و عقب با قدرتهای ۴۰۰ و ۶۰۰ اسببخار استفاده میکند؛ ۱۰۰۰ اسببخار قدرت برقی کافی است که تا خودروی مورد انتظار لوسید موتورز با نهایت سرعت ۳۵۰ کیلومتربرساعت، در زمان ۲.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت برسد. لوسید موتورز برای رقابت با تسلا، یک میلیارد دلار از صندوق سرمایهگذاری عربستان دریافت کرده است و تا پایان سال ۲۰۱۹، اولین محصولات خود را عرضه میکند. مدل ۴۰۰ اسب بخاری لوسید ایر با قیمت پایهی ۵۲,۵۰۰ دلار فروخته خواهد شد؛ درواقع با این مبلغ، یک سدان خانوادگی مجهز با قوای فنی برقی و ظرفیت پیمایش حدود ۶۴۵ کیلومتر در اختیار مشتری قرار میگیرد. باوجود فناوری شارژ سریع، لوسید ایر تنها در ۳۰ دقیقه دوباره آمادهی حرکت خواهد بود. لوسید ایر یکی از متفاوتترین اعضای باشگاه خودروهای ۱۰۰۰ اسب بخاری است.

شورولت کوروت تیونینگ SVE
قدرت: ۱۰۰۰ اسببخار
قیمت: یک دستگاه شورولت کوروت + ۶۹ هزار دلار
محصول سال ۲۰۱۸
شرکت Specialty Vehicle Engineering یا SVE متخصص تیونینگ و آمادهسازی خودروهای درگ است. کارشناسهای SVE سال گذشته مدل Stage II Yenko/SC را رونمایی کردند که دراصل شورولت کوروت با پیشرانه ی ۶.۸ لیتری و سوپرشارژر و ۱۰۰۰ اسببخار قدرت است. محصول قدرتمند SVE از جعبهدنده ی دستی ۷ سرعته، ترمزهای جدید و سیستم تعلیق سفارشی استفاده می کند؛ برای خرید پکیج این شرکت باید ۶۸,۹۹۵ دلار پرداخت کرد که احتمالاً ارزانترین خودروی ۱۰۰۰ اسب بخاری این روزها باشد. SVE نمونه ی ۸۳۵ اسببخاری کوروت را هم عرضه میکند و البته امکان نصب پکیج این شرکت روی شورولت کامارو هم وجود دارد. Stage II Yenko/SC در مقایسه با دیگر خودروهای این فهرست تنها یک محصول سفارشیِ تیونر محسوب میشود؛ بنابراین با مدل های گران قیمت، لوکس، باکیفیت و جذاب تر خودروسازان مقایسه نخواهد شد. درواقع عمر محصول SVE پایین خواهد بود و نمیتواند با ابرخودرویی چون بوگاتی ویرون یا شیرون رقابت کند.

کادیلاک CTS-V تیونینگ هنسی
قدرت: ۱۰۰۰ اسببخار
قیمت مدل پایه: ۱۵۹ هزار دلار
محصول سال ۲۰۱۸
پکیج تیونینگ هنسی با نام HPE1000 برای کادیلاک CTS-V که بهزودی از خط تولید خارج میشود، مشابه مدل قبلی فهرست است. هنسی درکنار تولید ابرخودروهای جدیدش، هنوز به ارتقاء و تیونینگ مدل های مختلف آمریکایی میپردازد. CTS-V HPE1000 قدرت ۱۰۰۰ اسببخار (دور موتور ۶۴۰۰) و گشتاور ۱۳۱۰ نیوتنمتر را مدیون مونتاژ مخصوص پیشرانهی ۸ سیلندر V شکل ۶.۲ لیتری به وسیله ی مهندسهای هنسی، یک سوپرشارژر بزرگ، میلسوپاپ سفارشی، پورت اختصاصی سرسیلندرها، تقویت سوپاپ های ورودی و خروجی، اینترکولر سفارشی، هدرز فولادی جدید، مبدل کاتالیست جدید و تنظیم اختصاصی ECU است. هنسی برای پکیج ویژه ی CTS-V که توانایی رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت در کمتر از ۳ ثانیه دارد، ضمانت کارکرد بیش از ۳۸,۰۰۰ کیلومتر در طول دو سال درنظر گرفته است. کادیلاک CTS-V هنسی که به راحتی به نهایت سرعت بیش از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت میرسد، هنوز هم از جعبه دنده ی خودکار کارخانهای با کمی تغییر جزئی و سیستم انتقال قدرت محور عقب استفاده میکند. بازار مشتریهای اختصاصی این سدان ۱۰۰۰ اسب بخاری با زمان ۱۰.۱ ثانیه و نهایت سرعت ۲۱۷ کیلومتر برساعت در درگ ۴۰۰ متری محدود است؛ به خصوص وقتی قیمت ۱۵۹,۰۰۰ دلار پیش از اضافه شدن آپشنهای متنوع را درنظر بگیریم.

زنوو TS1 GT
قدرت: ۱۱۰۴ اسببخار
قیمت مدل پایه: ۱ میلیون و ۵۶۰ هزار دلار
محصول سال ۲۰۱۷
خودروساز دانمارکی زنوو (Zenvo) در سطح جهانی چندان شناخته شده نیست. اولین محصول این شرکت سال ۲۰۰۸ با نام ST1 رونمایی شد و بهعنوان اولین مقصد، در اختیار جرمی کلارکسون، مجری محبوب برنامههای تاپگیر (Top Gear) و گرندتور (The Grand Tour) قرار گرفت. زنوو ST1 هم در پیست تاپگیر (سال ۲۰۰۹) و هم در گرنپری کلاسیک کپنهاگ (سال ۲۰۱۵) آتش گرفت تا شروعی خوبی برای خودروساز تازهوارد دانمارکی رقم نزند. در طول ۱۰ سال گذشته، زنوو پنج ابرخودروی مختلف عرضه کرده که تولید هر مدل کمتر از ۲۰ دستگاه بوده است. مدل TS1 GT نسخهی جدید ST1 است که از پیشرانهی ۸ سیلندر V شکل ۵.۸ لیتری با دو سوپرشارژر و نهایت قدرت ۱۱۰۴ اسببخار (دور موتور ۷۱۰۰) استفاده میکند. به لطف پیشرانه ی V8 و گشتاور ۱۱۴۰ نیوتن متر، ابرخودروی دانمارکی در زمانی حدود ۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت میرسد و به بیشینه ی سرعت ۳۷۵ کیلومتربرساعت محدود میشود. زنوو TS1 GT عملکرد فنی چشمگیری دارد اما با قیمت پایه بیش از ۱.۵ میلیون دلار، نمیتواند مشتری جذب کند. بسیار بعید است که باوجود خودروهای محبوب از برندهای ایتالیایی و بریتانیایی، ابرخودروی دانمارکی که پیشینه ی چند سالهی پرافتخاری هم ندارد، طرفداران بی شمار داشته باشد. البته مدیران ارشد زنوو کاملاً این موضوع را درک میکنند و ظرفیت تولید TS1 GT را تنها به ۱۵ دستگاه و حداکثر فروش ۵ دستگاه در هر سال، محدود کردهاند. این موضوع را هم نباید فراموش کنیم که زنوو توانایی تولید ابرخودرو در ظرفیت بالا ندارد.

استون مارتین والکری
قدرت: ۱۱۶۰ اسببخار
قیمت مدل پایه: ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار
محصول سال ۲۰۱۹
استون مارتین پیش از اینکه مشخصات کامل فنی ابرخودروی والکری (Valkyrie) را اعلام کند، تمام ۱۵۰ دستگاه ظرفیت تولید را پیش فروش کرد. درواقع این شرکت بریتانیایی تنها اشاره کرد که ابرخودروی آینده با همکاری تیم فرمول یک ردبول ریسینگ ساخته میشود، فناوری هیبرید درکنار پیشرانهی ۱۲ سیلندر V شکل دارد، نهایت قدرت بیش از ۱۰۰۰ اسببخار خواهد بود و پرچمدار جدید استون مارتین است. استون مارتین والکری بیشتر دریچه ای بین نسل قدیمی و جدید هایپرکارها نزدیک است؛ پیشرانهی V12 تنفس طبیعی ۶.۵ لیتری حدود ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت را درکنار ۱۶۰ اسب بخار موتور برقی قرار داده است. خودروساز اصیل انگلیسی برای تولید والکری از بهترین متخصص ها کمک گرفته است؛ مدیر ارشد فنی تیم فرمول یک ردبول در طراحی، مکانیکها و مهندسهای کازورث (Cosworth) در توسعه ی پیشرانهی V12 و کارشناسهای شرکت ریمک (Rimac) در تولید موتور برقی.
حاصل کار به زودی تا پایان سال ۲۰۱۹ رونمایی می شود اما استون مارتین وعده داده است که باتوجهبه وزن ۱۰۳۰ کیلوگرم و نسبت قدرت به وزن ۱ اسببخار به ازای هر کیلوگرم، والکری پیست سیلورستون را مانند یک خودروی فرمول یک نسل فعلی، طی می کند. نسخهی مخصوص پیست والکری هم با طراحی آیرودینامیک مثل خودروهای LMP1 و کد AMR Pro در ۲۵ دستگاه عرضه خواهد شد؛ البته درست مانند نمونهی جاده ای و شهری، AMR Pro هم به طور کامل پیشفروش شده است. مثل مدیران ارشد فورد برای مدل GT و مرسدس بنز برای AMG One، اندی پالمر، مدیرعامل استون مارتین هم برای مدلهای ویژه مثل والکری قانون محدودیت خرید و فروش تنظیم کرده است. اگر خریدار مدل والکری پس از تحویل خودرو برای دستیابی به سود بیشتر ابرخودروی استون مارتین را بفروشد، در فهرست سیاه شرکت قرار خواهد گرفت؛ پس از این، این فرد برای همیشه از خرید یک خودروی ویژه و مخصوص استون مارتین محروم میشود.

بوگاتی ویرون سوپر اسپرت
قدرت: ۱۱۸۴ اسببخار
قیمت مدل پایه: ۳ میلیون دلار
محصول سال ۲۰۱۰
بوگاتی بیش از یک دهه است که به میدان جنگ «سریعترین خودروی جهان» وارد شده اما مدل ویرون، تقریباً بنیانگذار باشگاه ۱۰۰۰ اسببخاریهای مدرن هم محسوب می شود. اولین مدل بوگاتی ویرون سال ۲۰۰۵ رونمایی شد؛ پیشرانهی ۱۶ سیلندر W شکل ۸ لیتری فولکس واگن به همراه چهار توربوشارژر، ۹۸۷ اسببخار یا ۱۰۰۱ قدرت در واحد PS و ۱۲۵۰ نیوتن متر گشتاور در اختیار ویرون گذاشته بود. اولین ویرون، رکورد نهایت سرعت ۴۰۸ کیلومتربرساعت را در میانگین مسیر رفت و برگشتی ثبت کرد. نسخه ی دوم ویرون، مدل روباز با سقف تارگا و کد گرنداسپرت (Grand Sport) بود که سال ۲۰۰۹ عرضه شد؛ در حالتی که سقف برداشته شده باشد، نهایت سرعت ویورن گرنداسپرت به ۳۶۹ کیلومتربرساعت محدود می شد. اما در سال ۲۰۱۰ بود که مقامات بوگاتی با رونمایی مدل سوپراسپرت (Super Sport)، رکوردگیری رسمی ویرون را آغاز کردند. نسخهی سوپراسپرت با محدودیت تولید ۲۵ دستگاه، از همان پیشرانهی W16 مدل استاندارد استفاده می کرد اما قدرت نهایی به ۱۱۸۴ اسببخار یا ۱۲۰۰ در واحد PS و گشتاور هم به ۱۵۰۰ نیوتنمتر افزایش پیدا کرده بود.
با چند تغییر آیرودینامیک، ویرون سوپراسپرت آمادهی رکوردگیری، گینس بود؛ اولین فردی که برای رکوردگیری ویرون سوپراسپرت دستش را بلند کرد، آخرین کسی بود که انتظارش را داشتیم. جیمز مِی، مجری سابق برنامهی تاپگیر و مجری فعلی گرندتور با لقب «کاپیتان کُند»، رکورد سرعت ۴۱۷.۶۱ کیلومتر بر ساعت را با ویرون سوپراسپرت ثبت کرد. البته نشستن مِی پشت فرمان جهت گرم کردن ویرون بود؛ پس از او، رانندهی رسمی تست بوگاتی شانسش را امتحان کرد. طولی نکشید که کارشناسهای گینس، میانگین نهایت سرعت ۴۳۱.۰۷۲ کیلومتربرساعت در مسیر رفت و برگشتی را برای بوگاتی ویرون سوپراسپرت مدل ۲۰۱۰ ثبت کردند. پس از تاجگذاری ابرخودروی آلمانی-فرانسوی و شکست رقیب آمریکایی SS Ultimate Aero در آزمون نهایت سرعت، بوگاتی ۵ دستگاه ویژه از ویرون سوپراسپرت موسوم به World Record Edition با رنگ نارنجی و سیاه تولید کرد که محدودکننده ی الکترونیکی سرعت نداشتند. آخرین نسخه ی ویرون با نام Vitesse، مدل کروکِ سوپراسپرت با سقف تارگا بود که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ با قدرت مشابه مدل کوپه تولید شد؛ این مدل با نهایت سرعت ۴۰۸.۸۴ کیلومتربرساعت، دومین خودروی سریع بدون سقف تاریخ پس از هنسی ونوم جی تی اسپایدر (Venom GT Spyder) است.