ترمز ضد قفل یا ABS و نحوه عملکرد آن در خودرو
خودرو › سایر
- 97/11/15
ترمز ABS ، در واقع سیستمی است که به خودرو این امکان را میدهد که بدون قفل شدن چرخها، متوقف شود. سیستم ترمز ABS به شکلی است که از قفل ماندن چرخها در زمان ترمزگیری جلوگیری میکند و از این طریق باعث میشود کنترل خودرو به هنگام ترمز کردن از حالت پایدار خارج نشود. از مزیتهای سیستم ترمز ضد قفل یا ABS می توان به توقف سریعتر و فرمان دادن خودرو در هنگام ترمزگیری اشاره کرد.در سیستم ترمز ABS برای تشخیص قفل شدن ناگهانی ترمزها باید اطلاعات کافی ردوبدل شود. سنسورهای سرعت که که معمولاً در هر چهار چرخ یا در برخی خودروها در دیفرانسیل نصب شدهاند، این اطلاعات را فراهم میکنند.

بدیهی است که ترمز ABS بهطور کلی توقف خودرو را راحتتر و بهتر انجام میدهد، از قفل شدن چرخهای جلوگیری میکند و در کمترین مسافت ممکن، خودرو را متوقف میکنددر خودروهایی که ترمز ABS دارند، باید پدال ترمز را فشار بدهید و آن را در همین حالت نگهدارید تا سیستم تمام کار را برایتان انجام دهد. همانطور که قبلا ذکر شد، ممکن است تکانهای ضربان مانند در پدال ترمز حس کنید؛ این حالت کاملاً طبیعی است پس نگران نشوید و پای خود را روی پدال ترمز نگهدارید.که این ضربات به دلیل باز و بسته شدن سریع سوپاپ ها است که در برخی از ترمزهای ضد قفل، تا ۱۵ بار در ثانیه این اتفاق تکرار می شود.

سیستم ترمزهای ABS با الگوریتمهای مختلف و در مدلها و برندهای متفاوت موجود است. در سیستم ترمزهای ABS چرخها به حسگرهایی متصل هستند و زمانی که ترمز میکنیم این حسگرها فشار پیستونی را بر روی ترمز خودرو کم میکنند و با کم کردن قدرت ترمز، از فشار وارده برروی چرخ ها می کاهد و در نهایت این امکان در چرخها به وجود میآید که دوباره حرکت کنند. در شرایط عادی، حدود پنج ثانیه طول میکشد تا یک خودرو با سرعت 100 کیلومتر به حالت سکون کامل برسد اما یک چرخ قفل شده در کمتر از یک ثانیه متوقف می شود.
سیستم ای بی اس ترمز انواع مختلفی دارد
ترمز ضد قفل با چهار کانال و چهار سنسور سرعت
سه کانال و سه سنسور
یک کانال و یک سنسور