سیستم کیلس استارتر در خودرو چیست و چگونه عمل می کند

خودروسایر

- 97/11/13
سیستم کیلس استارتر در خودرو چیست و چگونه عمل می کندسیستم کیلس یا استارت بدون کلید از جمله آپشن هاییست که علاوه بر کارایی، بر جذابیت خودرو می افزاید. در خودروی دارای سیستم کیلس، از سوئیچ به شکل سابق استفاده نمی شود که حس بهتری به راننده القا می کندسیستم کیلس استارتر در سال 1982 برای اولین بار در خودروهای فرانسوی رنو فیوگو مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن خودروهای شرکت جنرال موتورز نیز از این تکنولوژی استفاده کردند
سیستم کیلس استارتر در خودرو چیست و چگونه عمل می کند
یکی از امکانات جدید خودروهای امروزی سیستم استارت بدون کلید (Keyless Entry) است که که امکان قفل یا باز کردن در های خودرو و همچنین استارت موتور را بدون نیاز به استفاده از کلید، فراهم می کند. سیستم کیلس استارتر با استفاده از امواج رادیویی، یک سری امواج را با کد‌های مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر ( دزدگیر) خودرو می فرستد. عملکرد این سیستم قفل کننده الکترونیکی طوری است که راننده با به همراه داشتن سوئیچ یا کارت هوشمند وقتی به فاصله یک متری خودرو برسد ، قفل در‌ها به صورت اتوماتیک باز شده و بعد وارد شدن به خودرو راننده می‌تواند با فشاردادن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز خودرو خود را روشن کند.بعنوان یک توضیح خیلی ساده، در این سیستم سوئیچ به شکل یک کلید وجود ندارد. خودرو یک ریموت دارد که کافیست همراه شما باشد و برای استارت زدن، یک دکمه وجود دارد که غالبا با فشردن پدال ترمز و زدن دکمه استارت، خودرو روشن و خاموش می شود. این نکته قابل ذکر است که درصورت عدم وجود ریموت، با زدن دکمه استارت، خودرو روشن نمی شود. اکثر کیلسهای غیرفابریک امکان این را دارند که بتوانید خودرو را از راه دور نیز روشن و خاموش کنید.

حال اگر خودرو بصورت فابریک دارای این سیستم باشد، بدین معنیست که ایموبلایزر ریموت در ecu تعریف شده و این حتی می تواند عاملی برای ایمنی خودرو باشد. اما اگر خودرو بصورت فابریک و کارخانه ای دارای این سیستم نباشد و بخواهید شخصاً اقدام به نصب دکمه استارت روی خودرو کنید، طرز کار این سیستم شباهت زیادی با سیستم فابریک خواهد داشت.

با وجود مزیت ها و سهولت کار راننده با سیستم کیلس استارتراز معایب این سیستم می توان به هک شدن کد سوئیچ، تمام شدن باتری ریموت و هزینه ی بالای تعمیر آن اشاره کرددر چند سال اخیر خودروسازان برای افزایش ایمنی این سیستم از چندین روش مختلف استفاده کرده‌اند. مثلا در برخی از خودرو‌ها جدید از چند کد استفاده می شود به طوری که سوئیچ این خودرو‌ها به صورت میانگین هربار بین 3 تا 8 کد را برای سنسور ایموبلایزر خودروارسال می‌کند که همین امر باعث افزایش ایمنی این سیستم شده است همچنین استفاده از الگو‌های قطب نما نیز باعث افزایش ایمنی این سیستم می شود به صورتی که با نزدیک شدن به خودرو و تغییر زاویه سوئیچ کد دستوری ایموبلایزر تغییر کرده و کد‌های مختلفی ارسال می شود.
advertising