سفر راحت با اتوبوس
گردشگری › دانستنی های سفر
- 97/09/18
سفر با اتوبوس
شاید برای شما هم زیاد پبش آمده باشد که برای رفتن به دیگر شهر ها به فکر سفر با اتوبوس باشید. گاهی هیچ چاره ای به جز سوار شدن به اتوبوس برای رسیدن به مقصد ندارید. تمام بلیط های قطار یا هواپیما رزرو شده اند و تنها اتوبوس باقی مانده که شما را به مقصد گردشگری تان می رساند. در این صورت با این مطلب همراه باشید تا مواردی را که برای داشتن سفری طولانی با اتوبوس لازم است را با هم مرور کنیم. به هرحال هیچ کس معایب سفر با اتوبوس را انکار نمی کند اما شاید با رعایت چند نکات سفر بتوانید از سختی ها و اذیت های اتوبوس بکاهید.
حقوقتان را بدانید
این حق شماست که بدانید در یک سفر نوروزی، اتوبوس چه مسیری را برای رسیدن به مقصد طی و از چه جادهها و شهرهایی گذر میکند. معمولا شرکتهای حمل و نقل، هنگام صدور بلیت، مسیر سفر را به شما اطلاع میدهند. نرخ خدمات حمل و نقل مسافر با اتوبوس هر سال را وزارت راه و ترابری از سوی سازمان حمل و نقل پایانههای کشور صادر میکند.
شرکتهای مسافربری باید در صورت درخواست شما بدون دریافت وجه اضافی، بلیت صادره را تمدید کنند. برای کودکان زیر ۵ سال که صندلی جداگانهای به آنها اختصاص نمییابد، خدمات حمل و نقل رایگان است. شرکتهای مسافربری ملزم هستند در همان ساعتی که در بلیت شما درج شده وسیله نقلیه مناسبی برای سفر شما آماده کنند، ولی در صورت تاخیر بیش از یک ساعت در حرکت وسیله نقلیه عمومی، شرکت ملزم به تامین وسیله نقلیه جایگزین و یا استرداد کل مبلغ بلیت در صورت درخواست مسافر است.
اگر شما تا یک ساعت قبل از آغاز سفر نوروزی از سفر منصرف شوید شرکتهای مسافربری با کسر ۱۰ درصد کل مبلغ بلیت، پول بلیت را به شما باز میگردانند. فراموش نکنید اگر اتوبوس شما در طول سفر دچار نقص فنی شد و از ادامه سفر بازماند، شرکت حمل و نقل موظف است بدون ایجاد هزینه اضافی و در اسرع وقت، وسیله مناسب را برای انتقال مسافران فراهم کند.
سلامت در اتوبوس
رانندگان اتوبوسها را شرکتهای حمل و نقل از میان افرادی که صلاحیت اخلاقی و حرفهای دارند و آزمونهای لازم را گذراندهاند، برمیگزینند. کارکنان اتوبوس در طول سفر نوروزی موظفند اصول اخلاقی و شئونات اسلامی را رعایت کنند. همچنین در زمان و مکان مناسب برای بجا آوردن نماز توقف کنند. فراموش نکنید رعایت اصول بهداشتی اتوبوس تحت نظارت مسوولان شرکت مسافربری است و شما میتوانید اگر شکایتی در این زمینه داشته باشید این شکایت را با این مسوولان در میان بگذارید.
پذیرایی از مسافران در داخل اتوبوس و ارائه آب آشامیدنی باید با استفاده از ظروف یکبارمصرف استاندارد باشد.
ایمنی در اتوبوس
اگر طول سفر نوروزی شما بیش از هشت ساعت است باید حتما یک راننده کمکی در اتوبوس شما حضور داشته باشد تا در هنگام خستگی و خوابآلودگی راننده اول جایش را با او عوض کند. هیچ رانندهای حق ندارد با سرعت غیرمجاز براند. فراموش نکنید سرنشینان اتوبوس برای حوادث احتمالی نزد شرکت بیمه دانا بیمه شدهاند و اگر خداینکرده حادثهای در طول سفر رخ دهد شرکت بیمهگر در حد تعهدات خسارات وارده به مسافران را جبران میکند.
چند کیلو بار مجاز است
شما در طول مسافرت با اتوبوس میتوانید 20 کیلوگرم بار را به ازای هر نفر همراه ببرید و اصلا لازم نیست بابت آن هزینه اضافی به شرکت اتوبوسرانی بپردازید. وقتی شما بار و وسایلتان را تحویل میدهید مسوولیت نگهداری آن برعهده شرکت مسافربری است. مسافران باید در قبال تحویل بارشان به شرکت مسافربری، برچسب شمارهدار مربوط به بار خود را دریافت کنند.
سرگرمی داشتن
در هر حال در سفرهای طولانی با اتوبوس خسته خواهید شد. زمان برایتان به کندی می گذرد و شما را کلافه می کند. در این جور مواقع بودن بازی یا سرگرمی به شما کمک می کند تا گذر زمان را فراموش کنید. اگر تبلت یا گوشی هوشمند دارید با آن ها بازی کنید. بهتر است کتاب در اتوبوس نخوانید. چرا که بودن سر به طور مداوم رو به پایین باعث ایجاد سرگیجه شما می شود. وقت خود را با تماشای مناظر بیرون بگذرانید یا در اتوبوس فیلم ببینید! بسیاری از اتوبوس ها برای مسافرانشان فیلم های سینمایی روز را پخش می کنند. به این صورت زمان خود را بگذرانید.
لباس های راحتی
یادتان باشد که برای ساعت های طولانی شاید 10 ساعت مجبور باشید که در صندلی اتوبوس بنشینید. بنابراین پوشیدن لباس راحتی می تواند به راحتی بیشتر شما کمک کند. از پوشیدن لباس های تنگ یا کفش های پاشنه دار خودداری کنید. کفش هایی بپوشید که پاهایتان را اذیت نکنند و باعث رسیدن هوا به پاهایتان شوند.
شرکت مسافربری را با دقت انتخاب کنید
ممکن است شما بلیت گرانتری بخرید ولی در عوض سفر نوروزیتان را در اتوبوسی سپری میکنید که ایمنتر است. خدمات بیشتری به شما ارائه میشود و صندلیهای بهتری دارد بنابراین شرکتهای مسافربری برتر را انتخاب کنید.
در رستورانهای بین راهی غذا نخورید
باید گفت در رستوران بینراهی استانداردی وجود ندارد. سطح بهداشت این واحدها در حد ابتدایی است. اگر مجبورید در این مکانها غذا بخورید دستکم آنهایی را برگزینید که معتبرتر هستند. اگر چه معمولا رانندگان اتوبوس در رستورانهای خاص توقف میکنند و استفاده از رستوران بهتر، مقدور نیست ولی برای ارزیابی سطح بهداشت این رستورانها به وضعیت دستشوییها، لباس کارگران، نظافت میزها، حضور حشرات و تمیزی وسایل غذا مثل چاقو و چنگال و لیوان دقت کنید.