روستای گره بان شهرستان هرسین در استان کرمانشاه روستایی با معماری اروپایی

گردشگریمکان های تفریحی

- 97/10/05
روستای گره بان شهرستان هرسین در استان کرمانشاه روستایی با معماری اروپایی

کرمانشاه بهشت گردشگری ایران


استان کرمانشاه را می توان به عنوان بهشت گردشگری ایران نام برد چرا که این استان نه تنهای در زمینه آثار تاریخی بلکه دارای طبیعت و چشم اندازه های بسیار ویژه و جذابی می باشد. کرمانشاه به دلیل آثار هنری و تاریخی که دارای می باشد و یکی از قطب های گردشگری کشور به شمار می رود و هنگامی که واژه ها پاسخگوی اینهمه شگفتی های گردشگری این استان نباشند، تنها راه رزرو هتل و بستن چمدان است تا پا در این شهر شگفت انگیز بگذاریم جایی که تاریخ ایران نه تنها در عصر معاصر، که از ابتدای تمدن آریایی و شکوه تاریخ ساسانیان را در آن به عینه می توان دید که همانا دیدن این آثار جز افتخار و غرور را القا نمی کنند و هر بیننده ای را به تحسین وادار می کند.
روستای گره بان شهرستان هرسین در استان کرمانشاه روستایی با معماری اروپایی

گره بان روستای روسی کرمانشاه


روستایی به نام گره بان در استان کرمانشاه وجود دارد که در شهرستان هرسین قرار گرفته و به دلیل معماری روسی که بناهای آن دارد سبب شده تا در بین گردشگران بسیار جذاب و نامدار باشد. این روستا جزئی از آثار باستانی و جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه محسوب می شود و محل دفن بسیاری از بزرگان اهل حق بوده است.

این روستا به عنوان یکی از عمده ترین مراکز فرآوری گلاب و عرقیجات مشهور است و محصولات آن در سراسر کشور و حتی خارج کشور نظیر فرانسه نیز توزیع می شود. اهالی این روستا در زمینه‌های سازندگی کار می‌کنند که از جمله شغل‌های آنان می‌توان به کشت و کشاورزی، باغ و باغداری، دام و دامداری، پرورش و تولید نهال، گل و گلاب محمدی و گیاهان دارویی اشاره کرد.

تاریخچه روستای گره بان


مطابق با آنچه که باستان شناسان گفته اند آثاری از سکونت در این روستا پیش از تاریخ مشاهده شده که نشان دهنده ی مناطقی پربار و دارای اهمیت بالایی در خاورمیانه و قاره آسیا می باشد. از قدیمی ترین نشان های حضور انسان در این روستا به دوره های پارینه سنگی نیز می رسیم که با پیدا شدن چند تبر سنگی در منطقه هرسین کنونی اثبات شده است که قدمتشان حداقل دویست هزار سال تخمین زده می شود، این نشان می دهد که قدمت این روستا بسیار بالا است.

جالب است بدانید که استان کرمانشاه در زمان ساسانیان به عنوان پایتخت ییلاقی مورد استفاده بوده و پس از ظهور اسلام و ورود اعراب به ایران و از قرن یازده به بعد فرقه اهل حق بوجود آمده است و طایفه ای که در گره بان زندگی می کنند ملقب به آتش بیگی یا مشعشعی ها هستند که یکی از طوایف این فرقه بوده و با استفاده از امکانات و کمک های پیروان خود نسبت به ساختن این مکان و حفظ و نگهداری و توسعه آن اقدام نموده اند.

معماری و نظم خاص روستای گره بان


یکی از مهمترین مواردی که در روستای گره بان رعایت می شود نظم و معماری بی نظیر آن است. این روستا باغچه ها و آب نماهای بسیار جذابی دارد و برای رسیدن به بنای اصلی باید از بلوار بزرگی که بسیار زیبا با گلکاری های هنرمندانه تزیین شده و پهنا و ابهت آن هرچقدر به عمارت اصلی که مقبره نزدیک می شوید بیشتر خودنمایی می کنند، که گویی فرش رنگارنگی تا سر قله کوه پهن شده است.

زمانی که در این روستا در حال گشت و گذار هستید ابتدا در دامنه کوه یک مسیر توسط نگهبانی بسته شده است که اسلوب خاصی در آن رعایت شده که برای ورود به حریم عمارت اصلی مد نظر قرار گرفته است و دلیل این کار آنست که این عمارت در روزهای جمعه و حتی برخی از ماه های سال از دسترس گردشگران خارج می شود و دلیل آن را رسیدگی به امور داخلی و انجام امور خاص و برداشت محصولات روستا و انجام مراسمات مذهبی خاص اهالی این روستا بیان می کنند. این امر دلیلی است که گردشگران می بایست قبل از حرکت به سوی این روستا و بازدید از آن نسبت به پذیرش آن اطلاع حاصل نمایند.

زیارتگاه اجاق حضرت آقا بخش گره بان


روستای گره بان در کرمانشاه مکانی بسیار مقدس برای اهل تصوف است و دلیل آن وجود مکانی به عنوان “اجاق حضرت آقا بخش” و اجاق دیگر بزرگان این فرقه از جمله اولیا و نزدیکان این فرقه می باشد. در این منطقه هر روز به غیر از جمعه ها به صورت نذری از مهمانان پذیرایی می شود.

عرقیات معروف روستای گره بان


روستای گره بان دارای شهرت جهانی از لحاظ تولید عرقیجات می باشد. با توجه به این که معیشت مردم این روستا از روش های گوناگونی نظیر کشاورزی، دامداری و فرآوری محصولات صنعتی نیز می گذرد. همت بلندی در انجام فعالیت های تولیدی به صورت با کیفیت دارند که مبین آن برندهای عرقیات گیاهی با نام همین روستاست که شهرت جهانی دارند و گلاب گل محمدی و عرق نعنای این منطقه به سراسر کشورهای جهان صادر می گردد.

با توجه به خاک حاصلخیری که در این منطقه وجود دارد فرصت فوق العاده ای برای اهالی این روستا به وجود می آورد که باعث می شود دست هیچ گردشگری برای خرید سوغاتی های با کیفیت و استفاده از غذاهای محلی بینظیر این منطقه خالی نماند و طعم اصالت و کیفیت به عنوان خاطره ای فراموش نشدنی در اذهان گردشگران این منطقه باقی بماند.

مسیر دسترسی


خوی مهمان‌نوازی در بین این مردم همانند همه‌ی مردم کرمانشاه بسیار رواج دارد. همین موضوع بر جاذبه‌ی گردشگری این روستا افزوده است. مسیر دسترسی به این روستا جاده خاکی به طول 8/5 کیلومتر بسیار ناهموار است. بازدید از روستا در ماه‌هایی از سال امکان‌پذیر است قبل از برنامه‌ریزی برای سفر از باز بودن روستا برای بازدید اطمینان حاصل کنید.

برای رفتن به روستا، بعد از ورود به کرمانشاه و رد کردن اولین پلیس راه، تابلوی هرسین را خواهید دید. این راه به گره‌بان می‌رسد که مسیری خاکی و خالی از هرگونه آبادانی است. و پس از طی کردن 20 کیلومتر، به منطقه‌ای سرسبز و زیبا، با معماری روسی و مردمانی مهربان و خونگرم خواهید رسید.
advertising