گیاه سانسوریا و روش نگهداری و مراقبت از آن

سبک زندگیباغچه

- 97/08/05
گیاه سانسوریا و روش نگهداری و مراقبت از آنسانسوریا به دلیل مقاومت بالا و عمر طولانی خود، در بسیاری از خانه ها به عنوان یکی از ثابت ترین گیاهان آپارتمانی زندگی می کند. این گیاه همیشه سبز و چند ساله برگ های سبز تیره، شمشیری، دراز و نوک تیز دارد که دارای رگه های موازی ولی ناصاف به رنگ نقره ای و طوسی هستند. این گیاه یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا است و ذرات آلاینده هوا مانند نیتروژن و فرمالدهید را جذب می کند. این گیاه مقاوم نیازهای کمی دارد و می تواند با مراقبت های ساده هم سلامت و شاداب باشد. برگ های گیاه می تواند تا یک متر هم رشد کند. در گونه های ابلق لبه های برگ به رنگ زرد، سفید و کرم دیده می شود. بعد از بلوغ گلهای کوچک معطری می دهد که زیبایی خاصی ندارند.

معرفی انواع گیاه سانسوریا


سانسوریا به دلیل تنوعی که در ارتفاع، پهنا و مدل های برگی دارد در انواع گوناگونی دیده می شود. سانسوریا مخملی ،سانسوریا پا کوتاه، سانسوریا رنگی، سانسوریا ابلق، سانسوریا لوله ای و ... از جمله انواع سانسوریا هستند. همچنین با توجه به فرم رشدی این گیاه، می توان مدل های بافت و حصیری شکل هم در این گیاهان خلق کرد.
در دیگر انواع سانسوریا، سانسوریای نیزه ای یا سانسوریا لوله ای وجود دارد که کمی دارای خصوصیات متفاوت هستند. نام علمی این دسته Sansevieria Cylindrica است و به نام Snake Plant یا Spear Plant شناخته می شود.
تفاوت این نوع از سانسوریا یا مورد قبلی این است که برگ های لوله ای و نیزه ای شکل دارد و از انواع سانسوریا پا کوتاه شناخته می شود. در این مدل از سانسوریا تکثیر به سادگی انجام نمی شود ولی باقی نیازهای گیاهی آنها یکسان است.
گیاه سانسوریا و روش نگهداری و مراقبت از آن

نور و دمای مورد نیاز و مناسب برای گیاه سانسوریا


سانسوریا از گیاهان مقاوم به سایه و نور کم است ولی حالت ایده آل برایش نور کامل و غیر مستقیم است. دمای ایده آل محیط برای این گیاه ۱۶-۲۴ درجه سانتی گراد است و قادر است هوای سرد را تا ۱۰ درجه سانتی گراد تحمل می کند. اگر رنگ برگها پریده، نور کافی نیست گیاه را به مکان پر نورتر منتقل کنید. اگر برگ های قدیمی آبکی هستند، سرما به سانسوریا آسیب رسانده است.

آبیاری مناسب گیاه سانسوریا


این گیاه تا حدودی مقاوم به خشکی است و بهترین زمان آبیاری برای او زمانی است که خاک خشک شده باشد. البته نباید دوره خشکی طولانی شود چون باعث چروک شدن برگ می شود. هفته ای یک تا دو بار در تابستان و دو هفته یکبار در زمستان می تواند کاقی باشد. نیاز به غبارپاشی ندارد. در صورت آبیاری زیاد برگ از سطح خاک می پوسد. لکه های قهوه ای روی برگ نشان از آبیاری بیش از اندازه گیاه دارد، فاصله بین دو آبیاری را بیشتر کنید. اگر برگ خشک شده، آبیاری را تا به حال کمتر انجام داده اید، گیاه را به مکان خنک تر ببرید و آبیاری را بیشتر کنید.

خاک مناسب گیاه سانسوریا


خاک برای گیاه سانسوریا باید زهکشی مناسب داشته باشد. ترکیبی از خاک باغچه، خاک برگ یا کمپوست برای سانسوریا بستر خوبی فراهم می کند.

تغذیه و کوددهی مناسب گیاه سانسوریا


تغذیه مناسب برای سانسوریا با کودهای مایع یا جامد محلول که مخصوص گیاهان آپارتمانی هستند، می تواند عناصر مورد نیازش را تامین کند. در صورت لزوم هر دو تا سه هفته یکبار این کوددهی را تکرار کنید. اگر رنگ برگها پریده، نیاز به کود دهی دارد. اگر برگ های جدید آبکی شده اند، تغذیه را کم کنید.

تکثیر و قلمه زدن گیاه سانسوریا


سانسوریا از طریق قلمه برگی تکثیر می شود. کافی است برگ بالغ با ارتفاع زیاد را از محل مناسب با چاقوی تیز بع ابعاد ۷-۱۰ سانتیمتر برش بزنید و آن را در بستر شنی مغذی مرطوب قرار دهید تا ریشه دار شود. در گونه های ابلق تکثیر کردنشان با قلمه برگ تضمینی برای ادامه این نسل نخواهد بود. اگر برگ را وارونه درون بستر قرار دهید، ریشه نمی دهد. قلمه برگی سانسوریا را از خرداد تا مرداد ماه انجام دهید. یکی دیگر از روش های تکثیر سانسوریا از طریق تقسیم بوته است. در فصل زمستان زمانی که گیاه به رشد خوبی رسیده باشد، می توان برگ های جدا را از گیاه مادری جدا کرد و در گلدان های جدا کاشت. در سانسوریا ابلق این روش می تواند موجب انتقال این خصوصیت از گیاهان مادری به گیاهان جدید شود.

نکاتی جهت نگهداری از گیاه سانسوریا


تعویض گلدان ۲ تا ۳ سال یکبار لازم است. این گیاه در گلدان کوچک راحت تر است .
برگ های خاک گرفته را با دستمال یا اسفنج مرطوب پاک کنید.
انواعی از سانسوریا رنگی در گل فروشی و گلخانه ها تولید و عرضه می شوند که دارای رنگ های مخصوص و گیاهی هستند. اگر حس کردید این رنگ مانع از رشد گیاه می شود، آن را جدا کنید.
advertising