از فواید گیاه مریم گلی چه می دانید

پزشکی و سلامتطب سنتی

- 97/09/17
از فواید گیاه مریم گلی چه می دانید

خواص ضد میکروبی گیاه مریم گلی


این گیاه به دلیل داشتن توجون دارای اثرات ضد میکروبی علیه باکتری‌های اشرشیا کولی، شیگال، سالمونال، کلبسیال، باسیلوس سوبتیلیس، استافیلوککوس ارئوس و قارچ کاندیدا آلبیکن که مسبب بسیاری از بیماری‌ها هستند، است.

مریم گلی برای یائسگی و دیگر مشکلات زنانه


استفاده از گیاه مریم گلی در دوران یائسگی بسیار مفید بوده، داغ شدن ناگهانی و گر گرفتن که در این دوران به وجود می آید را از بین می برد.
در برطرف شدن ترشحات زنانه موثر است و دم کرده آن برای کاهش درد دوران قاعدگی و رفع بی نظمی‌های قاعدگی بسیار مفید میباشد.
استفاده از گیاه مریم گلی به تصفیه خون کمک کرده و از بروز کم خونی‌‌های شایع در زنان پیشگیری می‌کند.

خواص مریم گلی برای پوست


عصاره گیاه مریم گلی بوده در درمان جوش و آکنه صورت و بدن بسیار مؤثر است. جوش و آکنه بیماری شایع پوستی است که اغلب بین نوجوانان و جوانان شایع بوده و شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. تغییرات هورمونی در زمان بلوغ، زمینه ژنتیکی، رژیم غذایی نامناسب، عفونت، افزایش تولید چربی در پوست و مشکلات روانی از علل ایجاد کننده آکنه به شمار می‌روند. همچنین آثار ناشی از آکنه بر چهره، اغلب موجب مختل شدن فعالیت‌های اجتماعی افراد شده و در موارد شدید ممکن است به ایجاد اضطراب و افسردگی منجر شود.
استفاده از عصاره گیاه مریم گلی برای پوست، از گذشته برای درمان جوش‌های دوران نوجوانی بسیار مفید بوده، ابن سینا نیز در کتاب خود به آن اشاره کرده است. در حقیقت مواد مؤثر موجود در عصاره گیاه مریم گلی به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی و مهار فعالیت غدد چربی ساز پوست به بهبـود سریع‌تر ضایعات آکنه کمک می‌نمایند. به این منظور روزانه ۲ بار پس از شستن و خشک کردن محل جوش ها، پنبه‌ای را به عصاره گیاه مریم گلی آغشته کرده و در محل جوش‌ها قرار داده و به آرامی ماساژ دهید.

مریم گلی درمان روماتیسم:


جوشانده غلیظ این گیاه اگر با آب مخلوط شود برای دردهای مفصلی، روماتیسم و حتی راشیتیسم کودکان بسیار مفید و مۆثر است.

مریم گلی درمان سر درد و تقویت حافظه:


استفاده از این گیاه برای درمان سر درد و سرگیجه بسیار موثر است. همچنین امروزه ثابت شده این گیاه در درمان بیماری الزایمر موثر بوده، بیماری آلزایمر در نتیجه‌ کاهش سطح یکی از انتقال‌دهنده‌های عصبی بروز می‌کند که گیاه مریم گلی این روند را کاهش می‌دهد. به خاطر اینکه قادر است از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند.

مریم گلی درمان تبخال:


خاصیت ضد میکروبی این گیاه باعث شده، برای مقابله با مشکل تبخال مفید باشد. به این منظور کافی است چند قطره روغن گیاهی درخت چای یا روغن گیاهی اسطوخودوس را با چند قطره روغن گیاهی مریم گلی مخلوط کرده و در مقدار کمی روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون رقیق کنید. سپس روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید.

مریم گلی تقویت سیستم ایمنی بدن:


مریم گلی با افزایش موضعی تولید گلبول‌های سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، همچنین به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونی ‌کنندگی، می‌تواند مانع گسترش عوامل عفونت زا شود و خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاه نیز باعث کاهش عوامل التهاب زا خواهد شد.

دیگر خواص مریم گلی


گیاه مریم گلی ضد درد، آرامش‌بخش و برای کاهش قندخون مفید است.

برگ‌های مریم گلی دارای اسانس روغنی فرار، ساپونین و یک ماده تلخ به نام پیکروسالوین است و دارای خاصیت متوقف کردن رشد باکتری و دارای اسیدهای آلی است.

جوشانده غلیظ این گیاه اگر با آب مخلوط شود برای دردهای مفصلی، روماتیسم و حتی راشیتیسم کودکان بسیار مفید و مۆثر است.

مریم گلی ضدسرطان، ضدآلزایمر، ضدمیکروب، ضدتعریق، آنتی‌اکسیدان، کاهش‌دهنده شیر در زنان باردار، کاهش‌دهنده میل جنسی، قاعده‌آور و کاهنده پرفشاری خون است.

مریم گلی یکی از گیاهان دارویی می‌باشد که تسکین‌دهنده گلودرد است. برگ‌های این گیاه خواص ضد التهابی و ضدعفونی دارد از این رو برای تسکین گلو درد به اندازه داروهای موجود موثر است. گلودرد یک بیماری شایع در فصل سرما است که می‌تواند در اثر ویروس، باکتری یا موادی همچون الکل، تنباکو یا آلاینده‌های موجود در هوا به وجود آید. با تقویت سیستم ایمنی می‌توان علائم سرماخوردگی مانند گلودرد را تسکین داد. مریم گلی در افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند.

برگ‌های مریم گُلی سازگاری با دهان و حلق داشته و به همین دلیل محلول غِرغِره و دهان‌شویه مناسبی از آن به دست می‌آید.

عوارض مریم گلی :


با وجود گستره بودن خواص مریم گلی، مصرف طولانی مدت این گیاه باعث مسمومیت شده می تواند سبب افزایش فشار خون شود و به همین دلیل افرادی که فشار خون بالایی دارند نباید از این گیاه استفاده کنند. استفاده از این گیاه برای زنان باردار خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت و زنان شیرده نیز بایستی در مصرف آن احتیاط کنند چرا که باعث کاهش ترشح شیر میگردد.
این گیاه حملات صرع و تشنج را در افراد مبتلا شدت داده و استفاده آن برای بیمارانی که داروهای دیابت، آرام بخش، داروی کنترل فشار و کنترل صرع مصرف میکنند ممنوع است، چراکه با این داروها تداخل دارویی دارد.
مصرف مقدار زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب، گرگرفتگی، خشکی دهان، تشنج و سرگیجه می‌شود.
advertising