انواع اختلالات و بیماری های روانی را بشناسیم
پزشکی و سلامت › روانشناسی
- 97/07/30
آسیب شناسی روانی، یک مطالعه گسترده و جامع از چگونگی تشخیص اختلالات سلامت روان است که توسط متخصصان درمیان افراد شناسایی شده است.
تشخیص اختلالات روانی
هنگامی که پای تشخیص به میان می آید، چهار ریشه یا ناهنجاری در نظر گرفته می شوند. این تم ها به عنوان “The Four D’s” شناخته می شوند. آنها شامل کج رفتاری، پریشانی، خشم، و اختلال عملکرد هستند. این چهار معیار، مفهوم نابهنجار یا غیرطبیعی را تعریف می کند.
انحراف یا کج رفتاری به آن دسته از رفتار ها، افکار و احساساتی برمی گردد که در یک جامعه یا گروه غیر قابل قبول است. پریشانی، احساساسات منفی است که فردی در پاسخ به اختلال خود دارد. اختلال عملکرد، شامل هر چیزی است که موجب بروز رفتاری می شود که فرد را از انجام کارهای روزانه مورد نیاز برای زندگی به یک شیوه ای سازنده، ناتوان می کند. و بالاخره خشم اشاره به نوعی رفتار دارد که نشان دهنده وجود یک بیماری روحی است.
انواع اختلالات و بیماری های روانی
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی یا DSM، شرکت کنندگان در تشخیص را در مورد شناسایی و درمان اختلالات روانی راهنمایی می کند. برای اینکه چیزی به نام یک اختلال درنظر گرفته شود، یک مشکل باید در فردی اتفاق بیفتد و این اتفاق باید چیزی باشد که فرد نمیتواند آن راکنترل کند. اختلالات متعددی در این راهنما موجود است. برخی از رایج ترین این موارد شامل موارد زیر است:
1.اختلال یا بیماری روانی دوقطبی:
اختلالات خلقی که شامل هر دو دوره های مانیک و افسردگی است.
2.اختلال یا بیماری روانی شخصیت مرزی:
وجود صفاتی از قبیل روابط ناپایدار، افکار پارانوئیدی، بی ثباتی عاطفی و ظهور شدید خشم.
3.اختلال یا بیماری روانی افسردگی عمده:
یک اختلال خلقی که با کمبود انرژی، کاهش خلق و خوی، از دست دادن انگیزه و داشتن افکاری برای خودکشی شناسایی می شود.
4.اختلال یا بیماری روانی فوبیا
واکنش های بیش از حد به احساس خطر را شامل می شود.
5.اختلال یا بیماری روانی اسکیزوفرنی
تصورات دگرگون شده از واقعیت، توهم و افکار خیالی در این اختلال مشاهده شده است.