آموزش کامل نکات بهداشتی شیردهی به کودکان
پزشکی و سلامت › بارداری و کودک
- 97/09/30
زمانی که پس از چند دقیقه یا چند ساعت، نوزاد شما دوباره طلب شیر میکند، شیر دادن به او با پستانهایی که آغشته به آلودگی هستند، میتواند موجبات بیماریهای دهانی او را فراهم کند
وی تاکید کرد که برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، یا باید پس از شیر دادن، نوک پستان خود را بشویید و خشک کنید و سپس لباستان را بپوشید و یا باید قبل از هر وعده شیر دادن، نوک پستان را یک آبکشی ساده با آب جوشیده و ولرمشده یا حتی آب معمولی بکنید.
ضرورتی به استفاده از آنتیبیوتیکهای موضعی برای پاک کردن نوک سینهها وجود ندارد اما اگر نوزاد شما مبتلا به برفک دهان باشد، باید علاوه بر دهان و لثههای او، نوک سینههایتان را هم چند مرتبه در روز با محلول آب و جوششیرین، کاملا تمیز کنید. ضمن اینکه شستن نوک پستانها قبل از شیر دادن به نوزاد در فصل تابستان، احتمال بدطعم شدن شیر در اثر تماس با تعریقهای پوستی را هم از بین میبرد
سوالاتی که موقع شیردهی برای اکثر مادران پیش می آید
وقتی کودک دچار اسهال و استفراغ می شود، مادر نباید به او شیر بدهد؟
نه ، شیر مادر بهترین دارو برای عفونت های گوارشی شیرخوار است. شیر مادر تنها مایعی است که کودک مبتلا به اسهال و استفراغ به آن نیاز دارد. البته در شرایط خاص و بحرانی که کودک آب زیادی از دست داده باشد، پزشک میتواند انواع مایعات خوراکی یا تزریقی را برای شیرخوار تجویز کند
باید قبل از شیردادن، نوک سینه را شست؟
نیازی به این کار نیست. کودکی که از شیر مادر تغذیه میشود، در برابر خیلی از عوامل عفونی، ایمن می شود. شستشوی هرباره نوک سینه ، نه تنها کار مادر را دشوار میکند ، بلکه ممکن است باعث شسته شدن ترشحات ایمنی زای اطراف نوک سینه هم بشود.
مادران برای داشتن شیر کافی باید بیش از پیش غذا بخورند ؟
این کار هیچ لزومی ندارد . تا وقتی که میزان کالری دریافتی مادر به طور جدی کاهش پیدا نکرده ، شیر او برای سیر کردن کودک کافی خواهد بود . حتی مادرانی که برنامه های غذایی کمکالری دارند ، به اندازه ای که کودک شان نیاز دارد ، شیر تولید میکنند.
مادر باید نوزادش را هر 20 دقیقه ، این سینه به آن سینه کند ؟
هیچ لزومی ندارد . اگر شیرخوار واقعا 15 تا 20 دقیقه از یک سینه شیر خورده باشد ، دیگر نیازی به سینه مقابل ندارد . ولی اگر فقط یکی دو دقیقه از یک سینه شیر بخورد و دقایق بعدی را زیر سینه مادر بازی کند یا خوابش ببرد، آن وقت قضیه فرق میکند و دیگر نمیشود آن 20 دقیقه فرضی را مبنای محاسبه قرار داد.
در واقع او فقط زیر سینه گرفته شده و به میزان لازم شیر نخورده است. «زیر سینه گرفتن» و «شیر دادن» دو چیز متفاوتند. اگر احساس کردید کودکتان شیر را نمی مکد، سعی کنید وضعیت قرار گرفتنش را تغییر بدهید یا با ماساژدادن و فشردن سینه ، کارش را آسانتر کنید.
هر چه اندازه سینه ها بزرگتر باشد، شیر بیشتری تولید می شود؟
این حرف نیز هیچ پایه و اساس علمی ندارد ، مثل 4 تای قبلی