جدا کردن کودکان از پستانک با چند روش ساده

پزشکی و سلامتبارداری و کودک

- 97/09/25
جدا کردن کودکان از پستانک با چند روش ساده

برای جدا کردن کودک از پستانک دقیق زمانبندی کنید


قبل از 2 سالگی کودک شما خسارت زیادی به دندان ها و حالت فک خود وارد نکرده است ، هر گونه مشکل به وجود آمده قبل از 2 سالگی احتمال درمان شدن به خودی خود را در طی 6 ماه دوران نقاهت بعد از کنار گذاشتن پستانک را دارد اما بعد از دوسالگی احتمال به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل کج شدن دندان ها وجود دارد . در بسیاری از کودکان پستانک تا قبل از 4 سالگی استفاده میشود وقتی که دندان های بلوغ در حال شکل گیری هستند ، این امر را میتوان مشکلات دهان و دندان در طولانی مدت نامید.

زمان گرفتن پستانک از کودک


به گفته ی دانشمندان، پستانک باید قبل از 12ماهگی ترک داده شود ؛طبق گفته ی دانشمندان استفاده از پستانک بعد از 12 ماهگی باعث ایجاد تداخل در مهارت های زبان و گفتار میشود .

این امر به دو دلیل است :
هنگاهی که کودک پستانک در دهان خود دارد، احتمال تمرین کودک برای تولید صدا و تلاش برای تشکیل کلمات کمتر میشود علاوه بر آن حرکت مکیدن در کمال آرامش ممکن است باعث تکامل غیر طبیعی ماهیچه های لب و زبان شود .استفاده ی طولانی مدت از پستانک ممکن است در بلند تر شدن لب ها هم نقش داشته باشد .

جنگ اول به از صلح آخر :
ترک پستانک ممکن است چند روز سخت را به طول بیانجامد، اما بعد دلبستگی به آن تمام میشود خوشبختانه , راه های خوب و مناسبی برای خلاص شدن از پستانک یک بار برای همیشه وجود دارد . کودک شما پستانک خود را طلب میکند ، شما باید طوری برخورد کنید که کودک با پستانک و جستجوی آن خداحافظی کند .

چند روش بر ای کمک دوستانه و شیرین شما برای منصرف کردن کودک خود از پستانک



1.تمام افراد دور و بر خود را وارد عمل کنید:
برنامه و نقشه ی خود را به تمامی افرادی ک در پرستاری کودک به شما کمک میکنند در میان بگذارید . شما مطالب و تجاربی را که مربوط به استفاده از پستانک میشود را برای ثابت قدم بودن در منزل, در مراقبت های روزانه و در منزل مادربزرگ نیاز دارید و یا ممکن است فرزندانتان را گیج کنید پس اگر میخواهید استفاده از پستانک فقط به تایم استراحت و خواب موکول شود باید از مشارکت تمامی بزرگسالان در عملی کردن این امر اطمینان حاصل کنید.

2.پیشنهاد راحتی متناوب:
زمانی که ابتدا شما پستونک را از کودک خود جدا کنید ، احتیاج به یک جایگزین برای تسکین دادن کودک دارید . به گفته ی کلینیک مایو:جغجغه ، یک اسباب بازی آویزان و جنبده ، یک شعر ملایم ، و یا ماساژ ملایم ،راه هایی هستند که میتوانند شما را در به دست آوردن آسودگی و راحتی دوباره کودک خود یاری کنند و به کودک کمک میکند تا بدون کمک گرفتن از پستانک آرامش خود را به دست بیاورند .برای کودکان بزرگ تر , پتو هایی با حاشیه های نرم اطلسی یا یک حیوان تپل و نرم میتواند آرامش را به کودک شما برگرداند.

3.کنار گذاشتن پستانک به مرور زمان :
اگر کنار گذاشتن ساده برای شما جالب به نظر نمیرسد ، سعی بر دور کردن آهسته و کم کم پستانک از کودک خود کنید .سعی کنید آن را فقط در تایم استراحت و خواب کودک به او بدهید بعد از دو هفته از دادن پستانک موقع استراحت هم خودداری کنید و به جای آن, اسباب بازی دیگری به او بدهید و او را تکان دهید و یا نوازش کنید و در حالت آسایش و راحتی قرار دهید . در ابتدا کودک شما عادت به استراحت بدون پستانک را کرده است و حالا وقت آن رسیده است که روی تایم خواب او تمرکز کنیم ؛ در ابتدا باید هنگامی که کودک به خواب رفت پستانک را از دهان او جدا کنید و او را بدون پستانک در تختش قرار دهید .

4. آن ها را دور کنید :
برخی از مادر ها با آوردن دلیل برای کودک نو پای خود موفقیت خود را به دست می آورند شما باید برای کودک خود توضیح دهید که او دیگر دختر بزرگی شده است و یک کودک دیگر بیرون از خونه در حال گریه است و به پستونک او احتیاج دارد .کودک خود را تشویق به تزئین جعبه ای برای آن کودک خیالی کنید و تمام تجهیزات پستانک و خود آن را داخل آن جعبه بگذارید ، اگر شما دوستی که صاحب فرزند کوچکتری است دارید با او نقشه ی خود را هماهنگ کنید تا آن جعبه را برای کودک خود بگیرد و یا به دکتر دندانپزشک کودکان بدهید که آن رابه کودکان مراجعه کننده بدهد و حتما برای کودک خود یک هدیه ی خوب به مناسبت بزرگ شدن او و این بخشندگی زیبا در نظر بگیرید .

5.با آبلیمو و سرکه عادت خوردن پستانک در کودک را ترک دهید:
اگر کودک شما بسیار دلبسته ی پستانک خود است کودک به سختی حاظر به کنار گذاشتن آن میشود .یکی از راه های کنار گذاشتن پستانک ، قرار دادن پستانک در آبلیمو و یا سرکه است . مزه ی تند و ترش آن باعث میشود کودک آنرا از دهان خارج کرده و گول بخورد. یکی دیگر از راه ها این است ک برخی والدین سر پستانک را بریده و مانع میک زدن عمیق کودک و لذت بردن از آن میشوند ؛لطفا از محکم بودن و بی خطر بودن اجزاء پستانک بعد از بریدن آن آگاه باشید .

6.سوراخ ‌های ریزی بر روی پستانک ایجاد کنید:
بعضی از والدین با استفاده از یک قیچی و ایجاد سوراخ های ریز یک میلی متری بر روی پستانک در عرض چند هفته به نتایج خوبی رسیده‌اند. با این کار کودک دیگر از مکیدن پستانک لذت نبرده و پس از مدتی آن را کنار خواهد گذاشت. در صورت انتخاب این راه حل مواظب باشید که برش‌ها تمیز بوده و احتمال کنده شدن تکه ای از آن و بلعیدنش توسط کودک وجود نداشته باشد.

7.پستانک های اضافه را دور بریزید:
وجود پستانک های متعدد در خانه باعث می‌شود که به محض دیدن ناراحتی یا بی قراری کودک در تصمیم خود سست شده و پستانکش را به او بدهید. پس فقط یکی از پستانک ها را در خانه نگه دارید و آن را هم همه جا همراه خود نبرید.

8. تخیل کودکتان را به کار بگیرید:
بچه‌ها عاشق داستانند. با گفتن یک داستان تخیلی به او کمک کنید که پستانکش را کنار بگذارد. مثلا می‌توانید تشویقش کنید که یک شب پستانکش را زیر بالشش بگذارد تا "فرشته‌ها" آن را با خود ببرند و به کودکی بدهند که خیلی بیشتر از او به آن پستانک نیاز دارد!

9. برایش کتاب بخوانید:
هم ذات پنداری برای رسیدن به این هدف واقعاً معجزه می‌کند! برایش کتابی بخوانید که در آن قهرمان داستان هم مثل خود او مجبور است برای همیشه با پستانک عزیزش خداحافظی کند!

10.تشویقش کنید:
از همه مهمتر اینکه تشویق را از یاد نبرید، چون هیچ چیز موثرتر از تشویق نیست. یک تقویم روز شمار تهیه کنید و به ازای روزهایی که کودک از پستانکش استفاده نمی‌کند یک برچسب به آن بچسبانید. این جایزه کوچک باعث می‌شود که کودک احساس غرور کند. علاوه بر آن روز آخر هنگامی که کودک پستانکش را برای همیشه کنار گذاشت می‌توانید "جایزه بزرگ و اصلی‌اش" را به او بدهید.
advertising