خصوصیات و ویژگی های یک چتر خوب و با کیفیت

مد و زیباییاکسسوری

- 97/09/18
خصوصیات و ویژگی های یک چتر خوب و با کیفیتشاید بسیاری از ما تا قبل از بارش باران یا برف به فکر خرید چتری مناسب نباشیم، اما درست در آستانه فصول سرد سال و بارش باران و برف نیاز به استفاده از چتر بیشتر حس می‌شود. در نگاه اول انتخاب چتر کار بسیار دشوار و پیچیده‌ای نیست اما در نهایت برای این که شما بتوانید خریدی بهتر داشته باشید بهتر است به برخی ویژگی‌های چتر انتخابی خود توجه کنید:

چتر به طور کامل ضد آب باشد


اگر شما از چتر برای حفاظت از خود در برابر بارش باران یا برف استفاده می‌کنید، چترتان باید قابلیت مقاومت در برابر بارش باران یا برف را داشته باشد. نوع پارچه‌ای که در رویه چتر به کار می‌رود از این لحاظ اهمیت بسیار زیادی دارد. البته پارچه‌هایی که در بیشتر چتر‌ها به کار می‌روند باید ساختاری مقاوم در برابر آب داشته باشند. به همین دلیل در ساخت بیشتر چتر‌ها از پارچه‌هایی نظیر نایلون و پلی‌استر استفاده می‌شود.البته برای کسانی که از چتر برای حفاظت از خود در برابر تابش نور آفتاب استفاده می‌کنند این ویژگی اهمیت زیادی ندارد. این افراد باید از چترهایی استفاده کنند که پارچه روی آن دارای قابلیت حفاظت از پوست دربرابر اشعه مضر خورشید باشد. درواقع نور آفتاب که روزانه به سطح پوست ما می‌تابد حاوی اشعه‌هایی نظیر ماورا بنفش بوده که برای سلامتی پوست بسیار مضر هستند به همین دلیل در ساخت پوشاک یا وسایلی نظیر چتر که به منظور جلوگیری از تابش نور خورشید به سطح پوست ساخته می‌شوند از این تکنولوژی استفاده می‌شود.
خصوصیات و ویژگی های یک چتر خوب و با کیفیت

جنس بدنه و فریم مناسب چتر


بسیاری از کسانی که تجربه استفاده از چتر را دارند، با این مشکل مواجه می‌شوند که پس از چندین بار باز و بسته کردن چتر‌شان، فریم متصل به پارچه از جای خود جدا می‌شود و یا بدنه چتر بر اثر خیسی زنگ می‌زند. برای این که شما بتوانید از چتری که خریداری می‌کنید اطمینان بیشتری داشته باشید باید به جنس مواد به کار رفته شده در این قسمت از چتر توجه زیادی داشته باشید. ساختار فریم و بدنه بیشتر چتر‌ها از فلز‌هایی مستحکم و درعین‌حال سبک است که از این دسته فلزات می‌توان به استیل ضد زنگ و آلومینیوم اشاره کرد. این دسته از فلزات وزنی سبک دارند که باعث راحتی بیشتر شما در هنگام استفاده از چترتان می‌شود، همچنین استحکام و مقاومت زیادی که این دو فلز دارند باعث خواهد شد تا وارد آمدن فشار به فریم چتر و مجاورت آن با آب تاثیری بر کیفیت چتر شما نداشته باشد. البته به این نکته باید توجه بسیار زیادی داشته باشید که اگر جدا نشدن فریم یا خم نشدن آن برای شما از اهمیت زیادی برخوردار است نباید از چترهایی با قابلیت باز و بسته‌شدن به صورت تلسکوپی استفاده کنید زیرا فریم این دسته از چترها نسبت به چترهایی که از چنین قابلیتی برخوردار نیستند، مقاومت بسیار کمتری دارد.به کیفیت فنرها و میله های چتر دقت کنید چون احتمال شکستن و آسیب دیدن آن ها در چتر بیش از هر قسمت دیگری است. نحوه اتصال آن به پارچه چتر و حرکت روان و محکم آن را نیز چک کنید.بهتر است جنس فنرها و میله ها از آلومینیوم یا فایبرگلاس باشد تا زنگ نزند.بهترین جنس برای پارچه چتر PVC است چون به خودی خود ضد آب است اما پارچه های دیگر مثل نایلون با اضافه شدن پوشش های دیگر ضد آب می شوند و ممکن است بعد از مدتی این پوشش را از دست بدهند.

قطر مناسب چتر


از مواردی که در انتخاب یک چتر مناسب اهمیت دارد، قطر آن است. در واقع هر چقدر چتری که شما انتخاب می‌کنید بزرگتر باشد از سر ریز شدن قطرات آب بر روی شما بیشتر جلوگیری می‌کند. همچنین برای کسانی که از چتر به قصد حفاظت از خود دربرابر تابش نور آفتاب نیز استفاده می‌کنند، قطر چتر می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. به بیان دیگر چترهایی که قطر کمتری دارند کارکرد اصلی خود را که حفاظت از شما دربرابر آفتاب یا بارش باران یا برف باشد را از دست می‌دهند.

انواع مدل باز و بسته شدن چتر


یکی دیگر از مواردی که هنگام خرید چتر باید توجه زیادی به آن داشت، نوع باز و بسته شدن چتر است. چترها از این لحاظ به دو دسته ضامن‌دار و دکمه‌ای تقسیم می‌شوند. چترهای ضامن‌دار دارای زائده‌ای بر روی بدنه و در قسمت نزدیک به دسته هستند که با فشردن آن شما می‌توانید چترتان را باز کنید یا ببندید.همچنین چترهای دکمه‌ای به چترهای گفته می‌شود که دارای دکمه‌ای بر روی دسته هستند که به کمک آن شما می‌توانید چتر خود را به راحتی باز و بسته کنید.در هنگام خرید چتر باید توجه زیادی داشته باشید که ضامن یا دکمه چتر شما نرم بوده و بتوانید به راحتی آن را باز یا بسته کنید.چترها عموما به دو صورت شناخته می‌شوند: چترهای تاشو که به صورت تلسکوپی باز و بسته می‌شوند و چترهای کلاسیک که بدنه فلزی بلندی دارند. هر کدام از این نوع چترها مصرف و کارکرد خاص خود را دارند. برای مثال اگر شما زیاد به سفر می‌روید یا در حین سفرهای درون شهری نیاز به چتری کوچک و جمع‌و‌جور دارید که در اولین فرصت از آن استفاده کنید چترهای تاشو انتخابی بسیار مناسب برای شما خواهند بود.البته اگر دوام و استحکام چترتان برای شما اهمیت بیشتری دارد یا نیاز به چترهایی با قطر بسیار بزرگ دارید، می‌توانید از چترهای کلاسیک استفاده کنید.

دسته چتر


برای این که شما بتوانید چترتان را مدت زمان زیادی در دست نگه‌دارید باید چتری انتخاب کنید که دسته‌ای راحت داشته باشد. چترها دارای دو نوع دسته ساده و عصایی هستند.دسته چتر باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که در صورت نگهداری زیاد، فشار بسیار کمی به دست شما وارد کند، به همین دلیل تولیدکنندگان چتر در ساخت دسته آن سعی می‌کنند با الهام گرفتن از آناتومی دست انسان، دسته چتر را مطابق با فرم دست طراحی کرده تا سبب افزایش راحتی در زمان استفاده شود.

مزایا و معایب چتر فشرده و چتر غیر فشرده


برای خرید یک چتر مناسب نکات مختلفی را باید در نظر گرفت. به طور کلی دو نوع چتر وجود دارد نوع فشرده و نوع غیر فشرده که هر کدام مزایا و معایب دارند، مدل های فشرده کوچک هستند و جای کمی می گیرند اما مدل های غیر فشرده محکم تر و در مقابل باد مقاوم ترند. اگر چه چتر ها اساسا برای محافظت از باران طراحی شده اند اما شرایط دیگری مثل باد نیز در عملکرد ان ها اثرگذار است.اولین چیزی که از چتر انتظار داریم محافظت از ما در مقابل باران است.

چند فاکتور می تواند نشان دهنده این عملکرد چتر باشد. مورد اول اندازه سایبان چتر است. هر چه اندازه سایبان چتر بزرگتر باشد محافظت بیشتری در مقابل باران خواهد داشت. مدل های فشرده معمولا سایبان کوچک تری دارند و عملکرد آن ها ضعیف تر است و فقط مناسب باران های ملایم هستند. پس اگر در منطقه ای زندگی می کنید که با باران های شدید مواجه هستید از مدل های تاشو و فشرده استفاده نکنید.باد تاثیر زیادی روی عملکرد چتر دارد. چتری که با وزش باد شدید پشت و رو شود گزینه مناسبی نیست. چترهای تاشو کوچک معمولا با این مشکل مواجه می شوند در حالی که چترهای سنتی که مقاوم باشند این گونه نیستند. پس شدت باد در منطقه سکونت شما نیز فاکتور مهمی در انتخاب چتر است.

اگر شما در طول روز زیاد جا به جا می شوید، قابلیت حمل و نقل چتر فاکتور بسیار مهمی است. اگر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنید مدل های فشرده احتمالا برای شما مناسب تر خواهند بود چون طول چترهای تاشو بین 30 تا 40 سانتی متر است و می توانید آن را به راحتی در کیف خود گذاشته و حمل کنید. اما طول چترهای عادی حدود 90 سانتی متر است و اگر بار زیادی همراه ندارید می توانید چتر عادی انتخاب کرده و از مزایای آن بهره مند شوید. وزن چتر نیز فاکتور مهمی است و نباید بیش از حد سنگین باشد و نباید بیش از حد سبک باشد چون در مقابل باد مقاوم نخواهد بود. چتر مناسب چتری است که پوشش مناسبی هم همراهش داشته باشد که از آن در حالت بدون استفاده محافظت کند.
advertising