جشن انار پاوه و اورامانات

گردشگریفرهنگ و تمدن

- 97/07/29
جشن انار پاوه و اوراماناتپاوه و اورامان یکی اززیباترین شهرهای غرب کشوراست.که انارهای این شهرمعروف است و طبق یک آیین باستانی، هرساله در همین روزهای اواسط پاییز و در فصل چیدن انار، مردم ، جشن «انار» برگزار می کنند. معمولا از آبان ماه این جشن آغاز می شود و هر روز در یکی از روستاها برگزار می شود. این جشن یک هفته ادامه دارد.
جشن انار پاوه و اورامانات
مردم پاوه و هورامان، هرساله این جشن را که یک جور جشن سپاس گزاری ست با نام محلی«هنارانه» برگزار می کنند و با غذاهای محلی و خوراکی های سنتی که با انار درست می شوند، از مهمانان و گردشگران پذیرایی می کنند. گاهی هم مراسم های بازی های آیینی هم دارند و بعد از چیدن انارها، مراسم رب انار گرفتن آغاز می شود.
انارهای این منطقه غرب ایران، بجز انارهای سرخ دانه که بسیار لذیذ است، انار سیاه دانه هم هست که اناری ست با خاصیت های دارویی بسیار.
مردم پاوه و روستاهای اطرافش با الهام از آئینی باستانی با مراسمی به نام «انارانه» یا به زبان کردی «هنارانه» به استقبال نگین‌های یاقوتی طبیعت می‌روند
در این آیین، مردها برای انارچینی می روند و زن ها با ترکه های انار به باغ میروند و دیگ های بزرگ را بر آتش می گذارند تا آیین رب انار گیری را آغاز کنند. در کنار این چیدن و تبدیل انار به رب انارهای ملس و شیرین و ترش، رقص محلی و بازی های آیینی هم برگزار می شود.

جشن شکرگزاری انار در 8 روستای ما شامل ساتیاری، هجیج، نسمه، خانقاه، شرکان، دودان و داریان، زردویی و شهر باینگان که همگی از مناطق و روستاهای زیبای هورامان هستند، برگزار شده است.
بیشتر روستاهای پاوه، اقامتگاه بوم گردی دارند. 70 خانه استیجاری دارای شناسنامه هم در منطقه وجود دارد که آمادگی پذیرایی از گردشگران را دارند. در شهر پاوه نیز 2 هتل اماده پذیرایی ست.
advertising