دانشمندان چینی به موش‌ ها بینایی فروسرخ دادند

علمی و تکنولوژیعلمی

- 97/12/12
دانشمندان چینی به موش‌ ها بینایی فروسرخ دادنداین روزها، ابر قهرمان‌ها و دشمنانشان به قسمت مهمی از فرهنگ عامه بدل شده اند. با روی آوردن استودیو‌های سینمایی، فیلم ها و سریال جولانگاه شخصیت‌هایی شده که بینایی فرو سرخ دارند و می‌توانند از پشت دیوار سوژه‌ها را بیابند. حال دانشمندان با الهام از این موجودات توانسته‌اند به موش‌های آزمایشگاهی بینایی فروسرخ بدهند.

پیشتر در فیلمی به نام Predator موجودی به تصویر کشیده می‌شود که بینایی فروسرخ داشت و می‌ توانست در تاریکی، سوژه‌ها را با کمک گرمای بدنشان شکار کرده و به دندان بکشد.

حال دانشمندان چینی موفق شده‌اند نانوذراتی توسعه دهند و با تزریق آن، بینایی فروسرخ برای یک موجود فراهم کنند.
محققان دانشگاه تکنولوژی چین با همکاری دانشکده پزشکی ماساچوست یک سری نانوذرات چشمی منحصر به فرد طراحی کرده اند که شخص می‌تواند با کمک آن، میزان تابش اشعه فروسرخ را تشخیص دهد. به طور ساده، فرد به لطف این ماده می‌تواند میزان گرمایی اشیاء و موجودات پیرامون خود را مشاهده کند.
دانشمندان چینی به موش‌ ها بینایی فروسرخ دادند
این گروه برای آزمایش کارایی این نانوذرات، از موش‌ها استفاده کردند و سعی نمودند با تزریق آن به موش‌ های آزمایشگاهی برایشان بینایی فروسرخ فراهم کنند.

جالب اینجاست که آنها بدین شکل توانسته‌اند از این موش‌ها، ابر قهرمان یا ابر موش تولید کنند. بدین شکل روند تولید ابر قهرمانان با کمک حیواناتی نظیر عنکبو‌ت‌های رادیواکتیو وارونه شده و اینبار انسان‌ها با تزریق ماده‌ای به حیوان، از آن ابر قهرمان ساخته است.

چشم موش‌ ها همانند انسان‌ها به گستره دید در نور محدود شده و آنها نمی‌توانند همانند گربه‌ها دید در شب داشته باشند. چشم‌های انسان و موش تنها می توانند نور‌های با طول موج میان ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر را مشاهده کنند.

طول موج‌هایی بالاتر از ۷۰۰ نانومتر که اشعه فروسرخ نامیده می‌شوند برای انسان‌ها قابل مشاهده نیست. البته ریزموج‌ها و امواج رادیویی طول موج بسیار بیشتری دارند و حساب آنها کاملا جداست.

محققان توانسته‌اند با توسعه‌ی نانوذرات چشمی منحصر به فرد خود، طول موج اشعه فروسرخ را موقتاً از ۹۸۰ نانومتر به ۵۳۵ نانومتر تغییر دهند. این نانوذره به قدری کوچک است که می‌توان آن را به چشم داخلی تزریق کرد و آن را به سلول‌های گانگلیونی شبکیه متصل نمود.

این سلول‌ها وظیفه ترجمه نور به اشعه‌های الکتریکی و انتقال آن به مغز دارند. بدین شکل موش‌ها و انسان‌ها می توانند اشعه فروسرخ را به شکل هاله‌هایی سبز مشاهده کنند.محققان گزارش داده‌اند که در آینده، این نانوذرات روی چشم‌ انسان‌ها نیز آزمایش خواهند شد.
advertising