کرم با راه رفتن حرف می زند

علمی و تکنولوژیعلمی

- 97/11/13
کرم با راه رفتن حرف می زنددر طبقه‌بندی جانوران که در آغاز قرن نوزدهم انجام گرفت، تمام جانورانی که دارای بدنی دراز و فاقد ضمائم واضح بودند به کرم موسوم شدند. کرمها به یونانی و به لاتین ورم نام دارند. این جانوران بر خلاف سایر بی مهرگان یک انتهای قدامی یا سر که دارای اندامهای حسی است و به قصد روبروشدن با محیط بطرف جلو حرکت می‌کند و یک انتهای خلفی یا دم دارند. کرم‌ها تقارن دوجانبی دارند. دانشمندان به تازگی شیوه جدیدی را در برقراری ارتباط کلامی میان جانداران کشف کرده اند. ارتباطی که از طریق راه رفتن برقرار می شود.

گروهی از دانشمندان دانشگاه کارلتون اوتاوا در کانادا با مطالعه بر روی کرمهای ابریشم دریافتند این جاندار برای محافظت از "قلمرو برگی" خود از این شیوه از ارتباطات استفاده می کند.به بیانی دیگر این جاندار با استفاده از این شیوه ویژه از حرف زدن بدون تحمل آسیب و جراحت ناشی از نبرد با مزاحمان و مهاجمان به آنها می فهماند که باید هر چه زودتر قلمرو وی را ترک کنند. به گفته دانشمندان این کرمها در هنگام راه رفتن با ایجاد سیگنالهای پیچیده و ارتعاشی بر روی ساختارهای پرز مانند بدن خود صدایی آزار دهنده به وجود می آورند تا به مهاجمان اخطار دهند به آنها و قلمروشان نزدیک نشوند.

زمانی که این کرمها چنین سیگنالهایی از خود ساطع می کنند، مهاجم برگ را ترک می کند. مفهوم این سیگنالها مشابه این است که که جاندار بگوید "من اینجا هستم، از اینجا خارج شو، من در حال حاضر مالک این برگ هستم."

دانشمندان با مطالعه بر روی انواع مختلف این کرمها در گونه ای واحد شجره نامه مولکولی برای این جانداران ایجاد کرده و دریافتند کرمهایی که از قدمت بیشتری برخوردارند مشکل خود را با حمله به مهاجمان بر طرف می کنند که گاه این نزاعها به مرگ جاندار ختم می شود. اما سیر تکاملی باعث شده است کرمهای جدیدتر مشکلات خود را بدون درگیری در یک نزاع مرگبار رفع کنند. در واقع این سیگنالها به صورت اولیه به مهاجمان هشدار داده و از وقوع درگیری جلوگیری می کند....
advertising