بررسی ویژگی های گوشی می 8 شیائومی
علمی و تکنولوژی › موبایل و تبلت
- 97/11/06
شیائومی کار خود را با توسعهی رامهای MIUI آغاز کرد اما تصور تبدیل شدن این برند چینی به یکی بزرگترین تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی در آن روزها غیر ممکن بود. شیائومی با قیمتهای پایین به مرور جای خود را در بازار شلوغ سرزمین مادریش باز کرد و رخنه به بازارهای بزرگ دیگر مانند هند را آغاز کرد. شیائومی می 8، می 8 اکسپلورر و می 8 اسای را همزمان به جهانیان معرفی کرد و رونمایی از نسخهی پرو را به ماه سپتامبر 2018 موکول کرد.
می 8 اکسپلورر و می 8 پرو تفاوتهای فاحشی نسبت به نسخهی معمولی ندارد و چه از نظر کلیت سختافزار و چه از نظر زبان طراحی با گوشیهای تقریبا یکسانی روبرو هستیم. نسخهی اکسپلورر به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و سیستم تشخیص چهرهی سهبعدی مجهز شده است؛ نسخهی پرو نیز به حسگر زیر نمایشگر مجهز شده و مانند نسخهی معمولی به سیستم تشخیص چهرهی مادون قرمز تجهیز شده است. پردازندهی اسنپدراگون 845، دوربین دوگانه مجهز به لنز تلهفوتو و نمایشگر سوپر امولد ساخت سامسونگ ویژگی مشترک این مدلها هستند.
می 8 و گوشیهای مشابه آن، وانپلاس را در نبرد با پرچمداران گرانقیمت تنها نگذاشتهاند؛ نبردی که نتیجهی آن افزایش کیفیت، کاهش قیمت و قدرت گرفتن تعریف دستهی جدیدی از گوشیها خواهد بود. اما آیا می 8 واقعا در قامت یک پرچمدار ارزان ظاهر میشود یا با یک گوشی شکست خورده در برابر پرچمداران مدعی روبرو هستیم؟ کاستیهای می 8 تا چه اندازه در تجربهی کاربری اثر گذار هستند؟
طراحی
بررسی گوشیهای سال 2018 از منظر طراحی به جز موارد معدودی کار خستهکنندهای است، زیرا طراحی شیشهای، بریدگی بالای نمایشگر و حذف جک 3.5 میلیمتری صدا در درصد قابلتوجهی از آنها به چشم میخورد. بریدگی بالای نمایشگر به عنوان یک ناهنجاری به مرور جای خود را در بین ترندهای بازار بهدست آورد اما به نظر نمیرسد این راهکار عمر چندانی داشته باشد و احتمالا در آینده با نمایشگرهای دارای حفره و شیوههای دیگر جایگزین خواهد شد.
شیائومی از شیشهی گوریلا گلس 5 در سری پشت و جلوی سری می 8 استفاده کرده است؛ طراحی شیشهای با بافتهایی مشابه سری میت 20 را به دلیل کاهش لغزندگی گوشی بیشتر میپسندیم. با در دست گرفتن می 8 کاملا خطر لغزیدن آن را حس خواهید کرد از این رو توصیه میکنیم از قاب محافظ استفاده کنید.
فریم فلزی ساخته شده از آلومنیوم سری 7000 با پرداخت براق خود همخوانی خوبی با شیشهی پشت از نظر رنگ دارند و این مساله گوشی را یکپارچهتر نشان میدهد. شیشهی 2.5D جلوی دستگاه توسط یک نوار به فریم دستگاه متصل شده است؛ با وجود اینکه در برگرفتن مستقیم شیشه توسط فریم را راهکاری مناسبتر میدانیم اما به هیچ وجه اتصالات این گوشی حس یک گوشی بیکیفیت را القا نمیکنند.
بریدگی بالای نمایشگر می 8 ابعادی تقریبا مشابه آیفون دارد که با توجه به قرارگیری سنسورها، چراغ اعلان، دوربین سلفی، اسپیکر مکالمه، تابنده و دوربین مادون قرمز معقول بهنظر میرسد؛ چراغ اعلانها ابعاد مناسبی دارد و از تمام زوایا به خوبی میتوان آن را مشاهده کرد. نسبت تصویر 18.7:9 نمایشگر می 8 این گوشی را به محصولی پهنتر از آیفون و گوشیهای 19.5:9 بدل میکند. وزن 175 گرمی می 8 نه چندان کم است که حس بیکیفیت بودن را القا کند و نه آنقدر زیاد که سنگینی آن ملموس و آزاردهنده شود.
کلید پاور را میتوان در استفادهی یک دستی از گوشی فشرد؛ اما محل کلید تغییر حجم صدا کمی بالاتر از آن است که بتوان به راحتی به آن دسترسی داشت؛ کلیدها از فلز ساخته شدهاند و علاوهبر بازخورد مناسب، لقی خاصی در آنها دیده نشد. چینیها جک 3.5 میلیمتری هدفون را از پرچمدار خود حذف کردهاند. درگاه USB-C در بین دو دسته سوراخ دایرهای قرار دارد که تنها از بخش سمت راستی برای خروج صدا استفاده میشود و مجموعهی سمت چپ جنبهی نمایشی دارد. شیائومی همچنین از 4 خط آنتن در فریمهای بالایی و پایینی استفاده کرده است. شیار سیمکارت جایگاهی برای کارت حافظه ندارد و این خبر خوبی برای بسیاری از کاربران نخواهد بود.
چینش و ظاهر دوربین دوگانهی می 8، طراحی آیفون را تداعی میکند، چینیها حتی محل فلش را نیز تغییر ندادهاند. طراحی اصیلتر یکی خواستههای کاربران از شیائومی بهحساب میآید؛ چیزی که متاسفانه در دنیای گوشیهای هوشمند به فراموشی سپرده شده است. بر خلاف نسخهی پرو و اکسپلورر خبری از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیست و می 8 از حسگری در پنل پشتی بهره میبرد. محل این سنسور مناسب است و انگشت اشاره بهخوبی روی حسگر مینشیند؛ اما عملکرد آن بهاندازهی حسگر اثر انگشت وانپلاس سریع نیست. شیائومی اعتقادی به تولید گوشیهای مقاوم در برابر آب و گردوغبار ندارد از این رو فقدان گواهی IP در می 8 دور از ذهن نبود. شیائومی می 8 در 4 رنگ آبی، مشکی، طلایی و سفید در دسترس کاربران قرار دارد.
نمایشگر
سال 2018 در کنار ترند نه چندان خوشایند بریدگی نمایشگر، سال مهاجرت به نمایشگرهای OLED بود؛ بهطوری که برخی شرکتها چنین نمایشگرهایی را حتی به میانردههای خود نیز آوردند. شیائومی اعتقاد چندانی به نمایشگرهایی با رزولوشن QHD ندارد که با توجه به برچسب قیمتی محصولاتش منطقی بهنظر میرسد؛ اما خبر خوش در مورد می 8 استفادهی این گوشی از نمایشگر OLED است؛ این نمایشگر Super AMOLED توسط سامسونگ ساخته شده که سابقهی درخشانی در تولید پنلهای سایز کوچک OLED دارد.
نمایشگر 18:7:9 می8 رزولوشنی معادل 2248 × 1080 پیکسل دارد که با توجه ابعاد آن، تراکم 402 پیکسلبراینچ را بهارمغان میآورد؛ تصاویر بهاندازهی کافی در این نمایشگر شارپ هستند و نمیتوان استفاده از نمایشگر FHD+ را یک نقص برای می 8 دانست؛ اما انتظار پشتیبانی از استاندارد HDR10 در می 8 را داشتیم. خوشبختانه می 8 از فضای رنگی گستردهی DCI P3 پشتیبانی میکند که یک پیشنیاز برای ارائهی بهتر محتوا با گسترهی دینامیکی زیاد محسوب میشود.
نمایشگر می 8 با رسیدن به روشنایی 1008 نیت در آزمایش پیشفرض ما که با الگوی 50 درصد سفید و 50 درصد سفید انجام میشود، خود را بهعنوان یک مدعی معرفی میکند؛ این رقم در حالت تنظیم خودکار روشنایی و حالت Increased contrast بهدست آمده است. در آزمایشی که با الگوی 100 درصد سفید انجام شد، می 8 با رسیدن به روشنایی 773 نیت، عملکرد شایستهای از خود نشان میدهد. روشنایی رنگ مشکی تا دقت یک صدم برای این نمایشگر صفر بهدست آمد؛ بنابراین کنتراست بینهایت را برای آن درنظر میگیریم. در حالت دستی نیز روشنایی بهطور میانگین به 670 نیت میرسد.
دوربین
شیائومی با می میکس 2 اس جهش خود را در بخش دوربین آغاز کرد و این روند با می 8 دنبال شد. می 8 به دوربین دوگانهای با سنسورهای 12 مگاپیکسلی با مشخصات متفاوت مجهز شده است؛ سنسور اصلی دوربین با پیکسلهای 1.4 میکرونی به لنزی عریض مجهز شده است اما سنسور ثانویه با پیکسلهای یک میکرونی و لنز تلهفوتو 56 میلیمتری برای زوم اعمال زوم دوبرابری بدون افت کیفیت درنظر گرفته شده است. خوشبختانه شیائومی لنز اصلی را به لرزشگیر 4 محورهی اپتیکال مجهز شده کرده است. دوربین اصلی از فوکوس خودکار دوالپیکسل با تشخیص فاز استفاده میکند و دوربین دوم نیز به فوکوس خودکار مجهز شده است.
رابط کاربری دوربین از دو بخش کلی تشکیل شده است؛ بخش پایینی منظرهیاب حالتهای مختلف عکاسی، کلید شاتر و آیکون تعویض دوربین قرار گرفته است. بخش بالایی نیز به نوعی تنظیمات حالت انتخاب شده را برای انتخاب در دسترس کاربر قرار میدهد؛ مواردی مانند HDR، عکاسی AI و فلش در این بخش قرار دارند. آیکون زوم در بخش بالای نوار حالتهای عکاسی قرار گرفته است که در کمال تعجب زوم دیجیتال ارائه میکند؛ لنز تله و دوربین دوم در عکاسی پرتره و در تنظیمات حالت دستی وارد عمل میشود.
در نهایت برای ارزیابی کارکرد می 8 تحت بار پردازشی سنگین و مداوم، مانند اجرای بازیهای سنگین بهصورت طولانی، هرکدام از دو آزمون گیکبنچ و 3DMark Sling Shot Extreme OpenGL را در دمای اتاق، 15 بار بهصورت ممتد روی این گوشی هوشمند اجرا میکنیم تا در چنین شرایطی، تأثیر افزایش دمای دستگاه بهترتیب بر عملکرد CPU و GPU را متوجه شویم.
شیائومی می 8 با وجود بهرهبردن از باتری نهچندان حجیم 3400 میلیآمپرساعتی، بهلطف بهینهسازیهای نرمافزاری گستردهی چینیها و پردازندهی بهینهی اسنپدراگون 845، توانست عملکرد بسیار خوبی را از خود بهنمایش بگذارد و حتی در پارهای از موارد به میت 20 پرو با باتری 4200 میلیآمپرساعتی نزدیک شود. این گوشی هوشمند در آزمون 30 مرحلهای GFXBench با رندر 1855 فریم در کمترین حالت، بسیاری از گوشیهای بالاردهی اندرویدی را پشتسر میگذارد.
شارژدهی می 8 را قابلقبول ارزیابی میکنیم اما راهکارهای هواوی در استفاده از باتری بزرگتر و شارژرهای سریعتر را بهتر می دانیم. در پایان باید گفت می 8 تبلور سیاستهای شیائومی در بازار پرچمداران است؛ سیاستی که تمرکز ویژهای روی ارزان نگاه داشتن گوشی دارد و بهای آن چیزی نیست جز از دست رفتن برخی ویژگیها مانند شارژ بیسیم، گواهی IP68، نمایشگر با رزولوشن بسیار بالا و مواردی از این دست.