راهکارهایی برای حل مشکل دیر بیدار شدن فرزندان در زمان مدرسه
سبک زندگی › فرزندان
- 97/07/29
راهکارهای اثر بخش تنظیم خواب دانش آموزان
از وقت خواب می توان برای ایجاد گفتگویی صمیمانه و خودمانی با فرزند استفاده کرد. در نتیجه، فرزند تدریجاً به وقت خواب علاقه مند می شوند. فرزندان از اینکه «زمانی را تنها با» مادر یا پدر خود بگذراند، خوشحال می شوند.اگر والدین ناراحتی و سختی گوش دادن به حرف های فرزند را بر خود هموار سازند، او یاد خواهد گرفت که ترس ها، امید ها و آرزوهایش را با آنان در میان بگذارد. این تماس های صمیمانه، فرزند را از اضطراب رها می سازد و او را به خواب خوش فرو می برد.

حتی بعضی از بچههای بزرگتر نیز دوست دارند که پدر یا مادر آنان را بخوابانند. بنابراین به این خواستهی آنها احترام بگذارید و آن را واقعیت بخشید. فرزندان نباید به خاطر خواستن چیزهایی که از نظر والدین «افکار کودکانه» است، مورد تمسخر و سرزنش قرار گیرند.
وقت خواب در مورد دانش آموزان بایستی تغییر پذیر باشد؛ وقت خواب بهتر است بین ساعت هشت و نه [یا بین نه و ده] باشد. شما به فرزندتان بگویید: «خودت تصمیم بگیر که دقیقاً چه ساعتی میخوابی.» و از او تعهد بگیرید که رأس ساعتی که خودش انتخاب می کند بخوابد.حتی گاهی هدیه ای کوچک مثلاً لوازم و تحریر مورد علاقه اش را به خاطر این که به قولش عمل کرده برایش تهیه کنید.

فرزند از این که وقت رفتن به مدرسه، مادر به اتاق وی بیاید و پتو را از روی او بردارد و بگوید: «بلند شو، دیر شده!!» وحشت دارد. بنابراین اگر فرزندتان با صدای ساعت زنگ دار بیدار شود بهتر است تا این که با صدای زنگ دار مادر مضطرب شود! به جای این که فرزندتان را با فریاد و به زور بیدار کنید، بهتر است بگذارید که ده دقیقه طلایی را به خواب و خیال بافی اختصاص دهد و از آن لذت ببرد؛ سپس از تختخواب بیرون بیاید.
والدین، با رعایت نکات ذکر شده و با کمی تأمل می توانند ساعت خواب فرزندانشان را تنظیم کنند؛ آن وقت نتیجه را در شادابی فرزندان و موفقیت تحصیلی آنان خواهند دید.