شکستگی و کج شدن آلت تناسلی در مردان و روش درمان آن
پزشکی و سلامت › جنسی
- 97/10/29ساختار آلت تناسلی در مردان
آلت تناسلی مردان اندامی است بدون استخوان و غضروف، که بدنه ( بافت نعوظی ) آن از سه سیلندر به طولی حدود 20 سانتیمتر و قطر حدود 2.5 سانتیمتر تشکیل شده که 2 عدد بافت اصلی نعوظ در طرفین و سومی که حاوی مجرای ادرار است، در زیر این 2 سیلندر قرار گرفته است. این سیلندرها در کنار هم قرار گرفته و در قسمت داخلی متصل به استخوانهای لگن خاصره بوده و قسمت خارجی آن توسط پوست پوشانیده شده که نمای ظاهری اندام تناسلی را تشکیل می دهد. داخل سیلندرهای نعوظی بافت اسفنجی قرار گرفته که فضای زیادی را هنگام نعوظ جهت ورود خون ایجاد می کند و دیواره آن از بافت بسیار قوی و ضخیم تشکیل شده است. سیلندرها توسط بافت حلقوی قوی دیگری کنار هم قرار می گیرند تا خود شکل سیلندری واحد را تشکیل دهند و روی آن را بافتهای نرم و لغزنده زیر جلدی و پوست پوشانده است که، قابلیت حرکت و لغزندگی بین پوست و بافت نعوظی را ایجاد می کند، تا بدون کشش و فشار بر روی پوست، سایز آلت تناسلی در حالت نعوظ چند برابر بزرگتر شود.
بدنه آلت تناسلی در هنگامی که آلت تناسلی تحریک نشده باشد کوچک شده و در حالت خوابیده قرار دارد و کاملا نرم و با انعطاف است، اما در هنگام تحریک و نعوظ کامل (Erection) تا چند برابر بزرگتر شده، بصورت افراشته در آمده و سفت و سخت می شود و می تواند به صطلاح بشکند.
شکستگی آلت تناسلی مردان چیست و چه نشانه هایی دارد
ساختمان پیچیده آلت تناسلی مردان نیاز مند به مراقبت صحیح است، از آنجایی که مشکلات جنسی مردان و زنان عواقب خطرناکی دارند پس ابتدا راه و روش پیشگیری و سپس مراحل درمان را باید به دقت انجام داد. یکی از مشکلاتی که متاسفانه کوتاهی در درمان آن می تواند منجر به نعوظ و عواقب تلخ دیگری برای مردان شود شکستگی آلت تناسلی آنهاست.
شکستگی واژه مناسبی برای اتفاقی که برای آلت تناسلی مردان رخ می دهد و اصطلاحا به آن شکستگی آلت تناسلی می گویند نیست، چون در آلت تناسلی استخوانی وجود ندارد که بشکند. شاید در تصور اولیه افراد، شکسته شدن آلت تناسلی قابل توجیه نباشد ولی یکی از اورژانس های ارولوژی شکستگی آلت تناسلی می باشد.
شکستگی آلت تناسلی و مکانیسم نعوظ در مردان
با توجه به ساختمان شرح داده شده آلت تناسلی و درنظر گرفتن تصویر فوق، به توضیح مکانیسم نعوظ و شکستگی آلت تناسلی میپردازیم. مکانیسم نعوظ بدین شرح است که هنگام تحریک جنسی و یا فعال شدن مکانیسم نعوظی به هر دلیل، جریان خون بداخل بافت اسفنجی این سیلندرها به سرعت و شدت افزایش یافته بطوری که خون ورودی، فرصت خارج شدن از طریق سیاهرگها را ندارد. سیلندرها افزایش بارز حجم پیدا کرده و همچون بادکنکی لوله ای شکل که بطور کامل پر باد شده باشد حجیم و سفت می گردد. لازم به ذکر است که، علاوه بر مکانیزم فوق که بدنه آلت تناسلی را سفت و محکم می کند که امکان تحمل فشار به آلت تناسلی مرد را برای دخول در دستگاه تناسلی زن فراهم می سازد، بطور همزمان مکانیزم دیگری بصورت مجزا ولی هماهنگ با آن، شروع به هدایت خون به بافت اسفنجی سر آلت تناسلی ( حشفه ) می نماید که موجب تورم سر آلت تناسلی و سفت شدن آن می گردد.
وظیفه اصلی تماس آلت تناسلی را با بدنه واژن و تحریک طرفین برای رسیدن به ارگاسم واژینال و ایجاد حس لذت جنسی را برای زن و مرد بر عهده دارد ( البته سفتی بدنه آلت بدلیل بافت حلقوی و عضله ای دور بدنه بسیار سخت و استخوانی خواهد بود، ولی سفتی سر آلت بصورت اسفنجی با قابلیت ارتجاعی است که تماس آن را با بدنه واژن نرم و ارتجاعی می سازد).سفتی دیواره سیلندرها باعث بسته شدن 90% قابلیت خروج خون از سیلندرها می گردد، تا بافت آلت پر خون باقی بماند. این فشار به بالاتر از حد متوسط فشار خون فرد، یعنی حدود 120 میلی متر جیوه می رسد و باتوجه به محصور بودن خون با دو بافت قوی دیواره سیلندرها و بافت پوشاننده آنها منجر به قوام سخت و شبیه به استخوانی شدن بافت آلت تناسلی مردان درحالت نعوظ می گردد.
چگونگی شکستن آلت تناسلی
اگر در حالت نعوظ کامل و سفت و سختی آلت تناسلی، فشار زیادی جهت خم کردن این سیلندرهای پرخون انجام گیرد، همانند بادکنک پربادی که در اثر فشار پاره می گردد، بافت سیلندرهای آلت تناسلی نیز از محل خمیدگی پاره شده و خونریزی شدید در زیر پوست ایجاد می کند که باعث ایجاد درد شدید و تورم شدید آلت تناسلی می شود که، ادامه خونریزی در زیر پوست حتی تا ناحیه سینه و زیر گردن نیز ممکن است ادامه یابد. در واقع در حین معاشقه، با یک حرکت نا بجا، مرد ناگهان صدایی شبیه شکستن استخوان می شنود، درد شدیدی حس می کند و می بیند که بیضه هایش ورم کرده. نگاهی به عضو دردناک نشان می دهد که، انگار آلت تناسلی شکسته است.
دلایل معمول در شکستگی آلت تناسلی
با درک مکانیسم نعوظ و شکستگی آلت تناسلی، پس مشخص است که این حادثه زمانی رخ می دهد که آلت تناسلی در نعوظ کامل باشد و فشاری بصورت خم کردن به آلت تناسلی وارد گردد. شایعترین حالتی که منجر به شکستگی آلت می گردد زمانی است که هنگام نزدیکی، زن بعنوان فرد فعال، عمل می کند، زمانی که مرد بصورت درازکش به پشت خوابیده و زن به حالت نشسته به روی آلت تناسلی مرد اقدام به نزدیکی می کنند. در این حالت اگر حین نزدیکی، زن بطور ناگهانی اقدام به خوابیدن بر روی مرد بکند و یا به سمت عقب، خود را حرکت دهد به گونه ای که استخوان شرمگاهی زن بر روی تنه آلت مرد فشار آورد، منجر به شکستگی آلت مرد خواهد شد. در کلینیک و اورژانس ارولوژی موارد دیگری نیز مشاهده می شود. در چنین حادثه ای باید به سرعت به اورژانس مراجعه کرد، تا رسیدن به اورژانس باید آلت تناسلی را با پارچه ای پر از یخ پانسمان کرد، تا هماتوم بدتر نشود. پارگی غشاء با شنیدن جریان حادثه و معاینه بالینی عضو بیمار، تشخیص داده می شود.
شکستگی آلت تناسلی می تواند باعث ناتوانی جنسی شود
پس از گذشت زمان حاد شکستگی آلت تناسلی، اگر فرد جهت معالجه مراجعه ننماید و بافت تخریب شده ترمیم نشود، در نعوظ بعدی، خون در داخل سیلندرها محصور نمی گردد و همچون بادکنک سوراخ، از همان محل آسیب، خون خارج شده و باعث تشدید خونریزی زیرپوستی و عدم توانایی در نعوظ می گردد، که می تواند باعث ناتوانی جنسی نیز گردد. درصورتی که بافت به مرور زمان خودبخود ترمیم شود، محل پارگی بصورت ناهمگون و غیریکنواخت ترمیم خواهد شد که خود باعث عدم توانایی در نعوظ در آینده و یا اگر ضایعه شدید نباشد، این غیریکنواختی بافت منجر به کجی آلت تناسلی، هنگام نعوظ در آینده می گردد.
راه های درمان شکستگی آلت تناسلی مردان
ترمیم به روش جراحی و بصورت اورژانسی می باشد که این ترمیم هرچه سریعتر انجام گیرد، احتمال عوارض کمتر است. تخلیه هماتوم و ترمیم غشاء پاره باید انجام پذیرد. هماتوم تخلیه نشده می تواند فیبروزه شود، به آلت تناسلی شکل و حالت غیر طبیعی بدهد، به کارکرد طبیعی تحریک و نعوظ آسیب های جدی برساند و سرانجام به ناتوانی جنسی منجر شود.
درمان بهنگام و چند هفته استراحت جنسی برای پیشگیری از چنین ضایعاتی لازم است. در عشق ورزی هم ( چون بسیاری دیگر از زمینه های زندگی ) با کمی احتیاط و فقط کمی، می توان بسیار لذت برد و نه خود و نه عضوی از خود را برباد داد.
عوارض عدم ترمیم و درمان شکستگی آلت تناسلی مردان
ناتوانی جنسی، خمیدگی و کجی آلت هنگام نعوظ، تغییر شکل آلت تناسلی به شکل ساعت شنی ( نازک شدن قسمت کوچکی از تنه آلت ) که حین نزدیکی باعث کج شدن مکرر آلت از همان قسمت باریک و ضعیف خواهد شد.