سلامت دهان و دندان به سبک سنتی

پزشکی و سلامتدهان و دندان

- 98/04/20
سلامت دهان و دندان به سبک سنتیبا توجه به هزینه های بسیار بالای دندان پزشکی ها شاید خالی از لطف نباشد از گیاهان دارویی و مواد طبیعی برای درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری های دهان و دندان استفاده کنید .
با روش های سنتی دندان ودهان سالم داشته باشید.

با برفک خداحافظی کنید


یکی دیگر از گیاهان دارویی که باید در آشپزخانه تان داشته باشید تخم گشنیز است. تخم گشنیز دارویی معجزه آسا برای درمان برفک های دهانی است و هم در بزرگسالان و هم در نوزادان موثر است. برای درمان برفک بزرگسالان علاوه بر آنکه می توان از عصاره های صنعتی تهیه شده از تخم گشنیز استفاده کرد، می توان جوشانده تخم گشنیز را پس از سرد شدن چندین بار غرغره کرد و این کار را چند روز متوالی تکرار کنید تا برفک دهان برطرف شود. اما در مورد نوزادان به دلیل حساسیت و توان اندک سیستم ایمنی آنها توصیه می شود حتما از عصاره صنعتی تهیه شده از تخم گشنیز که در داروخانه ها یا فروشگاه های گیاهان دارویی فروخته می شود، استفاده کنید. برای استفاده از این عصاره کافی است یک قطره از آن را روی پنبه گوش پاک کن بریزید و آن را به آرامی روی برفک های دهانی نوزاد یا کودک بزنید.

هزینه جرم گیری دندان را پس انداز کنید


اگر به تازگی برای جرم گیری به مطب دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، می دانید که هزینه یک جرم گیری ساده رقمی حدود 50 تا 100 هزار تومان برای شما تمام می شود در حالی که به سادگی می توانید با صرف هزینه بسیار اندکی از نزدیک ترین عطاری به منزل تان اصیل ترین و موثر ترین مسواک چوبی را تهیه کنید. البته این به آن معنا نیست که سه نوبت مسواک زدن روزانه را فراموش کنید. چوب مسواک از شاخه های درختی به نام مسواک تهیه می شود که نه تنها در جنوب ایران بلکه در کشورهای مصر و هند نیز به وفور یافت می شود. چوب این درخت علاوه بر آنکه اثر ضدمیکروبی دارد می تواند با کمک فلورایدی که در ساقه هایش وجود دارد بسیاری از میکرو ارگانیسم های غیرهوازی را که موجب پوسیدگی دندان می شود بردارد و یک جرم گیر بسیار عالی محسوب می شود.

استفاده از چوب مسواک به صورت مستمر و طولانی یکی از بهترین روش هاست که شما را برای همیشه از جرم گیری دندان نجات دهد. در برخی از منابع طب سنتی به این نکته اشاره شده که غرغره کردن جوشانده چوب مسواک نیز می تواند در تقویت و ضدعفونی کردن دهان به ویژه لثه ها موثر باشد. تنها مراقب باشید از چوب مسواک هر شب به آرامی برای جرم گیری و پاکسازی دندان ها استفاده کنید.

برای شما که لثه های تان خونریزی می کند


اگر هنگام مسواک زدن با خونریزی لثه ها مواجه می شوید، می توانید از یکی از ساده ترین و ارزان ترین گیاهان دارویی برای این کار استفاده کنید. دارویی که جدا از بر آنکه می توانید از عطاری ها تهیه کنید به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. پوست انار یکی از ارزان ترین داروهای گیاهی است که بهترین تاثیرگذاری را در درمان خونریزی لثه ها دارد. استفاده از جوشانده پوست انار برای شست وشوی دهان و دندان ها بهترین روش برای بهبود سستی لثه ها و خونریزی آنها هنگام مسواک زدن است. در کنار پوست انار، گل درخت انار و همین طور آب طبیعی به دست آمده از دانه های سرخ انار نیز همین خاصیت را دارد و می تواند انواع عفونت ها و زخم های دهانی را ترمیم کند.

سوزش ناشی از آفت را کاهش می دهد


آفت یا زخم های دهانی یکی از سخت ترین مشکلات دهان و دندان هستند. گاهی این سوزش و درد به حدی می رسد که فرد توانایی نوشیدن یا خوردن غذا و خوراکی ها را از دست می دهد. شست وشوی دهان با عرق ختمی یا جوشانده به دست آمده از آن علاوه بر آنکه موجب خنک شدن فضای دهان و کاهش میزان سوزش زخم ها و آفت های دهانی می شود مانند یک مسکن قوی دردهای ناشی از بروز آفت و زخم ها را تسکین می دهد. علاوه بر جوشانده گل ختمی، جوشانده یا عرق تخم خرفه و گل پنیرک هم برای بهبود آفت و تسکین دردها و سوزنش ناشی از آن مناسب است.

لیدوکائین طبیعی


عرق گل میخک از آن دست داروهای گیاهی است که پیشنهاد می کنیم حتما در خانه داشته باشید. اگر در موقعیتی نامناسب دندان درد سراغ تان آمد و امان تان را برید می توانید با غرغره کردن عرق گل میخک و نگه داشتن آن در دهان تا حد زیادی شدت درد را کم کنید و به آرامش برسید. به جای استفاده از عرق گل میخک می توانید از عصاره یا جوشانده گل میخک هم استفاده کنید. گل میخک را خریداری کنید و هر زمان که درد سراغ تان آمد دو قاشق از آن را با دو لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان باقی بماند سپس با جوشانده باقی مانده و سرد شده دندان ها را خوب شست وشو دهید و برای دقایقی جوشانده را در دهان نگه دارید. البته این نکته را فراموش نکنید که در اولین فرصت برای پیگیری علت دردتان با یک دندانپزشک مشورت کنید و دلیل درد را جویا شوید.

برای دهان های بدبو


اگر موقع حرف زدن متوجه شدید که دوستان تان یک گام به عقب برمی دارند، باید گوش به زنگ باشید که یک جای کار می لنگد. شاید ایراد از دهان تان است که بوی بدی می دهد. بوی بد دهان یا به دلیل عفونت های لثه ایجاد می شود یا به دلیل مصرف خوراکی های پرادویه و پیاز. در مورد اول بهتر است پیش از هر چیز علت عفونت لثه ها را در مراجعه به دندانپزشک جویا شوید و اگر راه حلی گیاهی برای آن وجود داشت آن را دنبال کنید. اما در مورد دوم به شما توصیه می کنیم که در اولین فرصت از نزدیک ترین عطاری دانه های رازیانه یا انیسون تهیه کنید و بعد از هر وعده غذایی 2 تا 3 عدد از این دانه ها را در دهان بجوید. اما اگر اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و کبد مشکل بوی دهان تان را موجب شده پیشنهاد می کنیم دمنوش رازیانه که با دارچین معطر شده را روزانه میل کنید تا از شر این بوی بد رها شوید.
advertising