نگاهی به گوشی نوا 3 هواوی

علمی و تکنولوژیموبایل و تبلت

- 97/11/04
نگاهی به گوشی نوا 3 هواوینوا 3 هواوی با وجود قیمت نسبتا ارزانش درمقایسه‌ با سایر میان‌رده‌ها، سخت‌افزاری هم‌سطح با پرچم‌داران را درون کالبدی زیبا دراختیار کاربر قرار می‌دهد.

کمتر از سه سال از معرفی اولین گوشی سری نوا در IFA2016 می‌گذرد؛ گوشی‌هایی که درمقایسه‌با سری Y شباهت بیشتری به برادران پرچم‌دار سری P خود دارند و به‌خوبی جای گوشی‌های شاخص برند آنر را در سبد محصولات هواوی کامل کرده‌اند. هواوی سال شلوغی را ازنظر تنوع محصولات پشت‌سر گذاشته است: از سری بازطراحی‌شده‌ی Y گرفته تا پرچم‌داران متنوع این شرکت، بازارهای مختلفی را هدف گرفته‌اند. بدین معنی که با وجود شباهت‌های گه‌گاه زیاد میان محصولات این شرکت، تفاوت‌های تعیین‌کننده‌ای نیز در آن‌ها به‌چشم می‌خورد.

نوسازی روندهای طراحی باتوجه‌به ترندهای بازار درکنار نوآوری، یکی از مؤلفه‌های مهم موفقیت هواوی در بازار است. معرفی نوا 4 با حفره‌‌ای در نمایشگر برای دوربین سلفی، کاهش حاشیه‌ها،‌ استفاده از حسگر زیر نمایشگر، طراحی گرادیانی و خاص پشت برخی گوشی‌های هواوی و دوربین سه‌گانه، تنها تعدادی از ویژگی‌های بارز موجود در محصولات این شرکت است. نوا 3 آی یا همان پی اسمارت پلاس عضو دیگری از این خانواده است که بخش اقتصادی‌تر بازار را هدف گرفته و از بسیاری از قابلیت‌های برادرش بی‌بهره است.

نوا 3 به 6 گیگابایت حافظه‌ی رم و تراشه‌ی کرین 970 و باتری 3750 میلی‌آمپرساعتی مجهز شده است. دوربین و سخت‌افزار این گوشی شباهت زیادی به آنر 10 دارد؛ با‌این‌حال تفاوت‌هایی در نمایشگر و باتری و دوربین سلفی به‌چشم می‌خورد. آیا این گوشی بهترین عضو خانواده‌ی سری نوا تا‌به‌امروز است؟ نمایشگر و دوربین دربرابر میت 20 حرفی برای گفتن دارد یا با عقب‌گرد بزرگی همراه هستیم؟ طراحی و کیفیت ساخت نوا 3 در بازار میان‌رده‌ها چه جایگاهی دارد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها با بررسی زومیت از نوا 3 هواوی همراه باشید.

نوا 3 از زبان طراحی مشترک میان بسیاری از محصولات سال 2018 هواوی بهره می‌برد و در طراحی آن تاحدزیادی از پرچم‌داران این شرکت الهام گرفته شده است. بریدگی بالای نمایشگر کمی بزرگ‌تر از گوشی‌های سری پی 20 و کمی کوچک‌تر از میت 20 پرو است و میزبان دو دوربین و اسپیکر مکالمه و حسگرهای گوشی است. چینی‌های به‌سرعت خود را با ترند سال، یعنی بریدگی بالای نمایشگر وقف دادند و گوی سبقت را از کره‌‌ای‌ها ربودند. بریدگی (ناچ) در گوشی‌های مجهز به نمایشگر OLED کاملا پنهان‌شدنی است؛ اما این کار در گوشی‌هایی با نمایشگر LCD، مانند نوا 3، به‌دلیل صفرنبودن روشنایی رنگ مشکی بی‌نقص نیست.

نمایشگر نوا 3 درحدود 84.2 درصد از سطح جلوِ گوشی را پوشانده است و از این منظر، همانند برادران پرچم‌دارش عمل می‌کند. خوشبختانه از حسگر اثرانگشت در این بخش خبری نیست و همین مسئله حاشیه‌ی پایین نمایشگر را نیز کمتر از اعضای سری پی 20 کرده است. چینی‌ها محل مناسبی برای چراغ اعلان درنظر نگرفته‌اند؛ به‌طوری‌که تقریبا دیدن چراغ پنهان‌شده در خروجی صدای اسپیکر مکالمه ممکن نیست. متأسفانه همانند بسیاری از گوشی‌های هواوی، اطلاعاتی درباره‌ی شیشه‌ی 2.5D استفاده‌شده برای جلوِ نوا 3 دردست نیست.

163 گرم وزن برای تلفن‌همراهی با نمایشگر 6.3 اینچی کاملا معقول محسوب می‌شود و این موضوع در استفاده از گوشی نیز به‌خوبی ملموس است. فریم براق دستگاه به‌خوبی با پنل شیشه‌ای پشت آن پیوند خورده‌ است. با وجود انحنای لبه‌های پشت نوا 3،‌ استفاده از این گوشی بدون محافظ به‌دلیل لغزنده‌بودن آن خطرناک است. نوا 3 در پنج رنگ وارد بازار شده است: بنفش (با توزیع رنگ گرادیانی)، قرمز، مشکی، طلایی و آبی کم‌رنگ. نسخه‌ی بنفش دراختیار ما با وجود زیبایی فراوان، به‌شدت مستعد جذب اثرانگشت بود.


طراحی؛ تبلور زیبایی پرچم داران


کلیدهای تغییر حجم صدا و پاور از فلز ساخته شده‌ و در جای مناسبی قرار گرفته‌اند. خوشبختانه در این کلیدها لق‌زدن به‌چشم نمی‌خورد. بافت مورب روی کلید پاور به‌هیچ‌وجه با لمس کلید حس نمی‌شود و به‌نظر می‌رسد فقط با هدف زیبایی تعبیه شده است. جک‌ 3.5 میلی‌متری صدا و درگاه USB نوع C و خروجی صدای اسپیکر در لبه‌ی پایینی فریم قرار گرفته‌اند. هواوی درمجموع از چهار خط آنتن در نوا 3 استفاده کرده است: دو خط باریک درکنار درگاه USB و دو خط پهن‌تر در بخش بالایی فریم‌ کناری. درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه نیز همانند بسیاری از گوشی‌‌ها در لبه‌ی سمت چپ جای گرفته‌ است. این شیار دو جایگاه برای سیم‌کارت دارد که یکی از آن‌ها را می‌توان برای افزایش حافظه‌ی ذخیره‌سازی استفاده کرد.

طراحی پشت دستگاه ازنظر چینش دوربین و فلش و نوشته‌ها شباهت زیادی به سری پی دارد. بیرون‌زدگی دوربین دوگانه‌ی نوا 3 کمتر از برادران پرچم‌دارش است. هواوی عموما میان‌رده‌های خود را دربرابر نفوذ آب مقاوم نمی‌کند و این موضوع درباره‌ی نوا 3 نیز صادق است. محل حسگر اثرانگشت بالاتر از حد ایده‌آل نیست و انگشت اشاره‌ی دست با اندازه‌ی معمولی به‌سختی روی آن می‌نشیند. این حسگر ازنظر سرعت و دقت کاملا رضایت ما را جلب کرد؛ اما نمی‌توان آن را سریع‌ترین حسگر استفاده‌شده در گوشی‌های هواوی نامید. علاوه‌بر گرفتن عکس، پاسخ به تماس، نمایش پنل اعلان‌ها و گردش در بین تصاویر، از این حسگر برای دسترسی به اپلیکیشن‌های قفل‌‌شده و گاو‌صندوق فایل‌‌ها نیز می‌توان استفاده کرد.

آزمایش پوشش فضای رنگی را از حالت Normal آغاز می‌کنیم. نوا 3 در این حالت، 96.2 درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد. پوشش 72.8 درصدی فضای رنگی P3 مناسب‌نبودن این حالت برای نمایش رنگ‌های اشباع را نشان می‌دهد. در حالت Vivid، علاوه‌بر پوشش نسبتا کامل فضای sRGB، افزایش پوشش 89 درصدی فضای P3 را شاهد هستیم. گفتنی است پرچم‌داران بازار به پوشش کامل این فضای رنگی نیز دست‌ یافته‌اند. سردبودن رنگ سفید در هر دو حالت رنگی مشاهده می‌شود و این مسئله در حالت Vivid شدید‌تر است.

ازنظر دقت رنگ نیز، نوا 3 همانند برادرش از برند آنر، یعنی آنر 10 عمل می‌کند. بهترین دقت رنگ مربوط به حالت Normal و در فضای رنگی sRGB به‌دست می‌آید. خطای میانگین 4.8 به‌خوبی اختلاف این نمایشگر را با نمایشگر پرچم‌داران نشان می‌دهد. باتوجه‌به گرایش‌ رنگ‌ها به سردی، استفاده از اسلایدر دمای رنگ برای کالیبره‌کردن نمایشگر توصیه می‌شود. درمجموع، نمایشگر نوا 3 شاید در این بازه‌ی قیمتی بهترین نباشید؛ اما عملکرد آن برای تلفن‌همراه میان‌رده کاملا پذیرفتنی است.

اسپیکر


نوا 3 از یک اسپیکر تکی استفاده می‌کند و از کمک‌اسپیکر مکالمه برای بازتولید صداها خبری نیست. محل اسپیکر به‌‌گونه‌ای تعبیه شده که در سناریو‌های مختلف، چه در حالت افقی و چه عمودی، امکان پوشانده‌شدن آن به‌وسیله‌ی دست کاربر کم است. حجم صدای خروجی این اسپیکر متوسط ارزیابی می‌شود و از صداهای عمیق موجود در آنر 10 بی‌بهره است. شفافیت صداها چه در بخش صداهای زیر و چه بم مناسب است؛ اما گاهی اوقات، در حداکثر حجم صدا اعوجاج احساس می‌شود. در بررسی‌های ما، کیفیت و حجم صدای خروجی از هدفون‌ها کاملا مناسب بود.

پشتیبانی از فناوری aptx HD برای هدست‌های بلوتوث و افکت‌های صوتی Histen هواوی قابلیت‌های دیگری هستند که طبق انتظار حضور آن را در نوا 3 شاهد هستیم. قابلیت Huawei Histen، تنها در حالت اتصال هدفون فعال است و تنظیمات آن به چهار دسته‌ی زیر تقسیم می‌شود:

تفاوت حالت‌های مختلف این قابلیت به‌وسیله‌ی دو نوع هدفون روگوشی و توگوشی به‌خوبی حس می‌شود. حالت سه‌ُبعدی در شبیه‌سازی صدای فراگیر موفق است و حالت طبیعی نیز برای موسیقی‌‌های کلاسیک و آرام‌بخش پیشنهاد می‌شود.

رابط کاربری EMUI هواوی با وجود حفظ اصالت چینی خود، به‌مرورزمان مدرن‌تر و زیباتر شده است. دیدگاه‌های ضدونقیض کاربران درباره‌ی این رابط کاربری باعث شده چینی‌ها با وجود اعمال برخی تغییرات در نسخه‌ی هشتم،‌ هنوز به اصول خود پایبند باشند. اپلیکیشن‌‌ها به‌صورت پیش‌فرض در صفحات اصلی رابط کاربری جای‌گذاری شده‌اند و از صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها در آن خبری نیست. نسخه 8.2 رابط کاربری EMUI برمبنای اندروید 8.1 اوریو توسعه داده شده؛ اما در آینده‌ی نه چندان دور، عرضه‌ی اندروید P برای آن را شاهد خواهیم بود. با وجود زیباترشدن EMUI 8 درمقایسه‌با نسل‌های پیشین، هنوز‌هم این رابط کاربری با زیباترین نمونه‌های بازار فاصله دارد.

نوار اعلان‌های نسخه‌ی هشتم EMUI درمقایسه‌با گذشته زیباتر شده؛ ولی هنوز امکان انتخاب روشنایی خودکار در آن وجود ندارد. درصورتی‌که اعلان جدیدی نداشته باشید، تنها یکی سوایپ برای نمایش کامل آیکون میان‌برهای مرسوم وجود دارد؛ در‌غیر این‌صورت، به دو سوایپ نیاز خواهید داشت. سوایپ به‌سمت پایین در صفحه‌ی اصلی رابط کاربری، صفحه‌ی جست‌وجوی اپلیکیشن‌ها را نمایان خواهد کرد. شاید نمایان‌کردن اعلان‌ها گزینه‌ی بهتری برای این کار می‌بود. برخی از گوشی‌های هواوی، ازجمله نوا 3، به یکی از اپلیکیشن مخصوص بازی‌ مجهز هستند که علاوه‌بر کنترل اعلان‌ها، عملکرد دستگاه را در طول بازی‌های تنظیم می‌کند.

موتور هوش مصنوعی هواوی موسوم HiAi و واحد NPU با هدف بهینه‌ترکردن رابط کاربری به‌کمک نوا 3 آمده‌اند. استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف باتری و بهبود کیفیت تماس‌ها و راه‌اندازی اپلیکیشن‌ها، تنها برخی از کاربردهای هوش مصنوعی در نوا 3 است. استفاده از واحد پردازش عصبی اختصاصی در پردازنده‌ی Kirin 970، به‌ادعای هواوی باعث سرعت بیشتر راه‌اندازی اپلیکیشن‌ها و ثبات عملکرد گوشی در طولانی‌مدت خواهد شد. انتشار موتور هوش مصنوعی دست توسعه‌دهندگان را برای استفاده از آن اپلیکیشن‌ها باز گذاشته است. دسته‌بندی عکس‌ها و انتخاب بهترین سناریوها برای عکاسی و کنترل مصرف انرژی گوشی ابتدایی‌ترین کاربردهای هوش مصنوعی محسوب می‌شوند.

نوا 3 علاوه‌بر حسگر اثرانگشت که می‌توان از آن برای پاسخ به تماس، نمایش پنل اعلان‌ها، حرکت در عکس‌های گالری و شاتر دوربین استفاده کرد، برای احراز هویت به سیستم تشخیص هویت مبتنی بر مادون‌قرمز مجهز شده است. استفاده از این راهکار، دقت سیستم تشخیص چهره‌ی نوا 3 را درمقایسه‌با نسخه‌‌های دوبُعدی مبتنی بر دوربین سلفی و الگوریتم نرم‌افزار افزایش داده است. بااین‌حال، همچنان نمی‌توان آن را با نمونه‌های مجهز به سیستم تشخیص سه‌بعدی چهره مانند میت 20 پرو هم‌تراز دانست. این سیستم تشخیص هویت علاوه‌بر استفاده از مادون‌قرمز به دوربین سلفی برای بازگشایی قفل گوشی نیاز دارد.

قابلیت AI Camera در نوا 3 کمی تهاجمی‌تر از پرچم‌داران هواوی است؛ یعنی پردازش تصویر آن گاهی رنگ‌ها را بیش‌ازحد اشباع و کنتراست‌ها را اغراق‌شده می‌کند. البته، این موضوع ممکن است برای علاقه‌مندان به عکس‌های اغراق‌شده و هرچه چشم‌نوازتر نشان‌دادن آن‌ها چندان هم آزاردهنده نباشد. این قابلیت به‌لطف تراشه‌ی کرین 970، می‌تواند 500 سناریوی عکاسی را در 22 شاخه‌ی اصلی شناسایی کند. شایان ذکر است این قابلیت به‌صورت پیش‌فرض فعال است.

عکس‌های گرفته‌شده در روز را ازنظر گستره‌ی دینامیکی در حد متوسطی می‌دانیم. ثبت جزئیات در سایه‌ها و نقاط تاریک صحنه پذیرفتنی است؛ اما در این بازه‌ی قیمتی، بهترین محسوب نمی‌شود. باتوجه‌به اینکه حسگر مونوکروم نیز در ثبت تصاویر 16 مگاپیکسلی دوربین دخیل هستند، جزئیات عکس‌ها در طول روز مناسب است. رنگ‌‌‌های ثبت‌شده در حالت AI جذاب و زنده هستند؛ اما رنگ‌های تصاویر درصورت خاموش‌بودن آن نیز مناسب و نزدیک به واقعیت است. از شارپ‌بودن تصاویر نیز می‌توان به‌عنوان نکته‌ی مثبت دیگر این دوربین یاد کرد.

اگر به عکس‌های سیاه‌وسفید علاقه‌مند باشید، نوا 3 قطعا شما را راضی خواهد کرد. جزئیات عکس‌های ثبت‌شده با این حسگر درخورتوجه و تصاویر ازنظر کنتراست‌ها طبیعی‌تر از اعمال افکت‌های مرسوم است. عکس‌های گرفته‌شده در شب درمقایسه‌با میان‌رده‌های سال 2017 هواوی بهبود پیدا کرده‌اند؛ اما نوا 3 بهترین میان‌رده‌ی سال 2018 ازلحاظ عکاسی در محیط‌‌های کم‌نور نیست. عکس‌های گرفته‌شده در شب شارپ هستند؛ با‌این‌حال ازدست‌رفتن جزئیات کاملا مشهود است. برای نمایش حداکثر قابلیت عکاسی در شبِ این گوشی، نمونه‌عکس‌‌های آورده‌شده در بررسی همگی در حالت Night گرفته شده‌اند. نکته‌‌ای که در عکاسی محیط‌های تاریک در نوا 3 پسندیدیم، حفظ طراوت رنگ‌‌ها در شب بود.

دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی نوا 3 با لنز واید 26 میلی‌متری درصورت قرارگرفتن چهره‌ی فرد در منطقه‌ی فوکوس، عکس‌های باجزئیاتی ثبت می‌کند. رنگ‌ پوست در عکس‌ها طبیعی است و انطباق مناسبی با واقعیت دارد؛ با‌این‌حال فرانوردهی (Overexposure) گاهی اوقات آزاردهنده می‌شود. امکان عکاسی پرتره با دوربین‌های اصلی و سلفی وجود دارد. خوشبختانه الگوریتم تفکیک مرز سوژه و پس‌زمینه در نوا 3 توانمند است و در بین بهترین‌های بازار میان‌رده‌ها قرار می‌گیرد.

AR lens ترکیبی از AR Emoji و Animoji است. نوا 3 به‌کمک حسگر مادون‌قرمز حرکت‌های چهره را ردیابی می‌کند؛ اما دقت آن فاصله‌ی زیادی با نمونه‌ی کوپرتینویی‌ها دارد. در این بخش دوربین، 6 چهره‌ی کارتونی و چندین و چند افکت واقعیت افزوده دردسترس هستند. حرکت چشم‌ها و لب‌ها و ابروها با دقتی تقریبا مشابه نمونه‌های دیگر اندرویدی، پراشتباه دنبال می‌شود. باوجوداین، اگر سخت‌گیر نباشید و انتظار عملکردی مشابه با نمونه‌های برتر این بخش را نداشته باشید، تصاویر و ویدئوهای ثبت‌شده با AR Lens سرگرم‌کننده و جذاب خواهد بود.

بازده و عملکرد


نوا 3 از سخت‌افزار توانمندی بهره می‌برد. میان‌رده‌ی چینی‌ها برای انجام پردازش‌‌های مختلف به کرین 970 متکی است؛ تراشه‌ی بالارده‌ای که توان پردازشی پرچم‌داران سال گذشته‌ی هواوی، ازجمله میت 10 و پی 20 را تأمین می‌کند. هواوی مدعی است Kirin 970 درمقایسه‌با Kirin 960 تا 20 درصد بهبود در بهره‌وری انرژی را به‌ارمغان می‌آورد و نخستین پردازنده‌ی این شرکت با واحد پردازش عصبی اختصاصی (NPU) به‌شمار می‌آید.

نوا 3 به‌لطف پردازنده‌ی توانمندش، رقیبی سرسخت برای بسیاری از گوشی‌های میان‌رده‌ی موجود در بازار است. برای داشتن دیدی مناسب از عملکرد خام نوا 3، نرم‌افزارهای بنچمارک متداول زومیت برای دستگاه‌های میان‌رده را روی این گوشی هوشمند اجرا می‌کنیم:

پردازنده‌ی توانمند نوا 3، نتایج درخورتوجهی برای این گوشی هوشمند رقم می‌زند و آن را از تمام گوشی‌های میان‌رده‌ی دیگر، با اختلافی بسیار پیش می‌اندازد. عملکرد مطلوب نوا 3 در عمل نیز مشهود است و به‌سختی می‌توان در کارکرد میان‌رده‌ی چینی‌ها، کُندی یا لگی را مشاهده کرد. دستگاه میان‌رده‌ی هواوی در زمینه‌ی چندوظیفگی نیز با رم 4 گیگابایتی‌اش کارکرد بسیار خوبی دارد؛ به‌طوری‌که در طول بررسی، حین فراخوانی اپلیکیشن‌های پس‌زمینه به‌ندرت بارگذاری مجدد آن‌ها را شاهد بودیم. می‌توان پیش‌بینی کرد نسخه‌ی 6 گیگابایتی Nova 3 نتایج بسیار بهتری نیز در این زمینه ارائه دهد.

نوا 3 در بنچمارک PCMark Work 2 که شارژدهی دستگاه را با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره مانند وب‌گردی و پخش فیلم و ویرایش اسناد ارزیابی می‌کند، در سطحی بالاتر از گلکسی A7 2018 سامسونگ قرار می‌گیرد؛ اما باتوجه‌به توان پردازشی بیشتر درمقایسه‌با میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها، در آزمون باتری گیک‌بنچ مدت‌زمان کمتری دوام می‌آورد. متأسفانه نوا 3 حین اجرای آزمایش باتری GFXBench، به‌شدت داغ می‌شود و اجرای آزمون را قطع می‌کند. درهرصورت، میان‌رده‌ی هواوی در کاربری‌های عادی حتی بیش از یک روز شما را همراهی می‌کند. درضمن، شارژر سریع 18 واتی (9 ولت و 2 آمپر) دستگاه، در مدت ۲ ساعت باتری را کامل شارژ می‌کند که برای گوشی هوشمند میان‌رده، نتیجه‌ی معقولی به‌نظر می‌آید.

از سال 2018، هواوی استفاده از سخت‌افزار پرچم‌دارانش در میان‌رده‌ها را آغاز کرد؛ کاری که از نوا 3 قوی‌ترین میان‌رده‌‌ی بازار از نظر عملکرد و پردازنده ساخته است. نمایشگر این گوشی پای خود را فراتر از دیگر میان‌رده‌های هواوی نمی‌گذارد و روشنایی آن همچنان کمتر از بهترین‌های این رده است. نوا ۳ گوشی خوش‌ساخت و زیبایی محسوب می‌شود؛ ولی ظاهر آن دیگر گوشی‌های برند هواوی و آنر را تداعی می‌‌کند. نوا 3 در القای حس محصولی پرمیوم موفق است و طراحی یکی از قوت‌های آن محسوب می‌شود.

نوا 3 بهترین دوربین در بین گوشی‌های هم‌قیمت خود را ندارد؛ اما عملکرد موفق آن در ارائه‌ی عکس‌های شارپ و باجزئیات آن را در بین بهترین‌ها قرار می‌دهد. باتری نوا 3 با وجود ظرفیت باتری نسبتا زیاد 3750 میلی‌آمپرساعتی، عملکرد متوسطی ازنظر شارژدهی دارد؛ اما ملاقات با شارژ 18 واتی در گوشی میان‌رده‌ای همچون آن خوشنودمان کرد. در پایان، باید اشاره کرد خرید نوا 3 به کسانی پیشنهاد می‌شود که سخت‌افزار و عملکرد در کنار زیبایی را اولویت خرید خود قرار داده‌اند،‌ پیشنهاد می‌شود. نمایشگر و شارژدهی و رابط کاربری این گوشی رقبای توانمندی دارد که نوا 3 را به رقابت دعوت می‌کنند و شکست می‌دهند.
advertising