تراشه Xavier جتسون در ربات ها و پرنده های بدون سرنشین

علمی و تکنولوژیرایانه و سخت افزار

- 97/09/24
تراشه Xavier جتسون در ربات ها و پرنده های بدون سرنشینانویدیا نسخه جدیدی از تراشه جتسون زاویر را عرضه کرده که برای پیاده‌سازی و اجرای برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، تصویربرداری و فعالیت‌ها توسط ربات‌ها و پرنده‌های بدون سرنشین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیپو تالا، مدیر عمومی بخش ماشین‌های خودکار انویدیا در جریان معرفی تراشه جدید گفت این نسخه جدید می‌تواند در دستگاه‌ها و ابزارهای مختلف از ربات‌های حمل کالا قرار گرفته تا پرنده‌های بدون سرنشین مخصوص بازرسی مورد استفاده قرار گیرد. تراشه جدید پنجمین نسل از خانواده تراشه‌های جتسون به حساب می‌آید که اولین بار در سال 2015 معرفی شد.

آخرین محصول فناوری انویدیا می‌تواند تا 32 هزار میلیارد عمل را در ثانیه انجام دهد. ماژول حامل این تراشه به صورت ویژه برای استفاده در کاربری‌های هوش مصنوعی طراحی شده و 20 برابر قدرت پردازشی بالاتری نسبت به اولین نسل خانواده جتسون دارد. تالا همچین گفته که هم‌اکنون حدود جامعه توسعه‌دهندگان اکوسیستم جتسون به 200 هزار رسیده که نسبت به بهار 2017 پنج برابر شده است.

راب سانگر، معاون بخش ماشین‌های خودکار انویدیا نیز در مصاحبه‌ای گفته است تراشه جدید کاربردهای فراوانی در خطوط تولید محصولات صنعتی، دستگاه‌های تحلیل DNA کمک‌کننده به دانشمندان، ماشین‌های تحلیل و پردازش تصاویر ویدئویی خواهد داشت. او اعتقاد دارد:

ربات‌های حمل کالا نیازی به پیموندن 80 مایل مسافت در ساعت ندارند؛ در عوض آن‌ها باید بتوانند نقشه را پردازش و مسیر خود را تعیین کنند، مردم، حیوانات و شیرهای آتش‌نشانی را تشخیص دهند.

تراشه‌های قبلی خانواده جتسون TX1 و TX2 بودند. در همایش رونمایی و معرفی تراشه جدید بسیاری از دستگاه‌ها و ابزارهایی که در آن‌ها از تراشه‌های قبلی جتسون استفاده شده بود، به نمایش درآمده بودند. اما برخی افراد مانند مدیر فروش شرکت فضایی Curtiss-Wright نیز عقیده داشتند در حال حاضر ارتقا محصولاتشان مانند رایانه هواپیماهای جنگنده به تراشه جدید چندان مورد توجه آن‌ها قرار ندارد.

ماژول AGX Xavier را می‌تواند از نظر کارایی با یک سرور مقایسه نمود، با این تفاوت که محصول انویدیا ابعادی بسیار کوچکتر (به اندازه کف دست) و مصرفی کمتر از ۱۰ وات دارد. این ماژول کار ساختن یک رایانه قدرتمند برای ابزارهایی مانند پرنده‌های بدون سرنشین را بسیار آسان می‌کند و به توسعه‌دهندگان این‌گونه محصولات اجازه می‌دهد تا بر برنامه‌نویسی و کاربرد محصول خود تمرکز کنند.

ماژول جدید بستر هوش مصنوعی انویدیا را یک گام دیگر به پیش می‌برد و قدرت نفوذ این شرکت را در این حوزه بیش از پیش افزایش می‌دهد. توسعه‌دهندگان با استفاده از پلتفرم هوش مصنوعی این شرکت می‌توانند با تمرکز بر اهداف خود، در کمترین زمان ممکن شبکه عصبی مورد نظر خود را مورد تربیت و استفاده قرار دهند.

پاتریک مورهد، تحلیلگر Moor Insights & Strategy در ایمیل خود گفته است:

آنچه انویدیا معرفی کرد و به نمایش درآورد، یک گام بزرگ در مسیر بلند این شرکت برای ایجاد راه و رسمی نو در صنعت رباتیک است. مهم‌ترین دستاورد برای من این بود که ربات‌های هوشمند و سامانه‌های بینایی هوشمند دیگر فقط پروژه‌هایی علمی و آزمایشگاهی نیستند و بالاخره رنگ تجاری به‌ خود گرفتند. هر بهبودی که در تراشه‌های جتسون پدید می‌آید دنیایی از کارایی و قابلیت را با خود به ارمغان می‌آورد و من بابت این ماجرا بسیار هیجان‌زده هستم.

تراشه جدید همانند تراشه‌های قبلی از بسته توسعه نرم‌افزاری ویژه ماشین‌های خودکار انویدیا با نام JetPack‌ پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین تمام برنامه‌هایی که با استفاده از این بسته توسعه برای کاربردهایی مانند هوش مصنوعی، بینایی ماشین، پردازش‌های چندرسانه‌ای و ... نوشته شده باشند، روی تراشه جدید قابل اجرا هستند.

بسته توسعه نرم‌افزاری DeepStream انویدیا که برای کاربردهایی مبتنی بر تحلیل داده مانند اینترنت اشیا و شهر هوشمند توسعه داده شده است نیز یکی دیگر از راهکارهای این شرکت برای استفاده از تراشه‌های خانواده جتسون از جمله AGS Xavier است. با استفاده از این بسته، توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌هایی خلق کنند که از چند حسگر و دوربین برای تشخیص و یافتن چیزهای موردنظر مانند خودرو، عابر پیاده و دوچرخه‌سوار استفاده کنند.

چنین بسته‌های توسعه نرم‌افزاری به شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا در زمان و پول خود صرفه‌جویی نموده و آن را روی کارایی و قابلیت‌های محصول خود سرمایه‌گذاری کنند.

با استفاده از مجموعه سخت‌افزار و نرم‌افزاری ذکرشده می‌توان محدوده وسیعی از ابزارهای هوشمند گوناگون مانند ربات‌ها، پرنده‌های بدون سرنشین، برنامه‌های تحلیل تصاویر ویدئویی و بسیاری دیگر خلق نمود.

از دیگر کاربردهای تراشه جدید، تحلیل ترتیب‌دهی DNA به صورت بلادرنگ است؛ کاری که توسط یک استارتاپ انگلیسی به نام آکسفورد نانوپور درحال انجام است. گوردون ساقرا، مدیرعامل این شرکت درباره کاری که در حال انجام آن هستند، می‌گوید:

ما از AGX Xavier در دستگاه MinIT خود که یک ابررایانه دستی برای تحلیل بلادرنگ داده‌های دستگاه ترتیب‌دهی DNA با نام MinION است، استفاده می‌کنیم. MinIT بیش از ده برابر قدرتمند از یک لپ‌تاپ عمل می‌کند و می‌تواند تحلیل بلادرنگ داده‌های ترتیب‌دهی را برای افراد بیشتری در دنیا فراهم آورد.

ماژول جدید AGX Xavier امکان پردازش شتابدهی‌شده را به خانواده جتسون می‌آورد تا این خانواده از پردازنده‌ها را از نظر پوشش قدرت محاسباتی و قیمت‌های مختلف غنی‌تر از پیش کند.

علاوه‌بر این، دو نسخه جدید از تراشه Jetson TX2 که با هدف افزودن امکان پردازش هوش مصنوعی توسط سیستم‌های نهفته (embedded systems) معرفی شده بود نیز توسط انویدیا عرضه شده است. TX2i و TX2 4GB دو تراشه جدید هستند. محصولاتی که قبلا با استفاده از تراشه TX1 ساخته شده بودند، حالا می‌توانند با قیمتی برابر از تراشه قدرتمندتر TX2 4GB استفاده کنند.

ماژول AGX Xavier هم‌اکنون در سراسر دنیا توسط توزیع‌کننده‌ها با قیمت 1100 دلار عرضه می‌شود؛ این خبر خوبی برای حدود 1000 مشتری قبلی خانواده است!

تالا می‌گوید تراشه جدید می‌تواند به‌طور مستقیم بر زندگی مردم تاثیر بگذارد؛ از پارک خودکار خودرو در پارکینگ‌ها تا بسیار دیگر از عرصه‌های نفوذ هوش مصنوعی. ربات کیوی‌بات (Kiwibot) پرنده بدون سرنشینی است که از نسل قبلی تراشه‌های جتسون استفاده کرده بود تا غذا را به سفارش‌دهندگان غذای بیرون‌بر تحویل دهد.

همکاران تجاری انویدیا هزارن شرکتی هستند که بر نرم‌افزارها، خدمات، سخت‌افزارها، حسگرها و ... مبتنی بر هوش مصنوعی کار می‌کنند. مشتریان نیز عموما از حوزه‌های مانند رباتیک، واقعیت مجازی، سنجش سلامت، امنیت و تحلیل ویدئو می‌آیند.

انویدیا معمولا هر 6 ماه، بسته‌های توسعه خود را به‌روزرسانی می‌کند، جت‌پک هم‌اکنون به نسخه 4.1 و دیپ‌استریم به نسخه 3.0 رسیده است، و علاوه‌بر این دو،‌ نرم‌افزارهای دیگری مانند CUDA، TensorRT نیز تولید و در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد.
advertising