معرفی دره ارواح در استان خوزستان

گردشگریمکان های تفریحی

- 98/08/15
معرفی دره ارواح در استان خوزستانبیشتر دره ها توسط رودخانه‌ها پدید می‌آیند و اغلب به دلیل شیب زیاد دامنه‌ کوه جریان آب سرعت زیادی می‌گیرد و با نیروی قابل توجهی دامنه کوه ها را می‌کند و با خود می برد و بستری نازک به شکل حرف «V» انگلیسی تشکیل می‌دهد. دره‌ ارواح در شهر دزفول یکی از هزاران دره ای است که به این ترتیب شکل گرفته‌اند. دره ای دیگر به همین نام در شمال طبس، اطراف روستای ازمیغان و در امتداد خروجی قناتی که در نزدیکی آن قرار دارد واقع شده است. دره‌ای بسیار زیبا و حیرت‌انگیز که بومیان قدیمی آن را خوف‌‌انگیز، بسیار خطرناک و محل زندگی ارواح و جن‌ها می‌دانند. مسیر ورودی «دره ارواح» یا «دره کول خرسان» بدون شک شما را حیرت‌زده خواهد کرد. این مسیر پوشیده از درختان کنار و نخل است. علاوه بر این انبوه نیزارها، درختان انگور و انجیر وحشی جلوه‌ی خاصی را به نمایش می‌گذارد.
معرفی دره ارواح در استان خوزستان
دره ی کول خرسان بیش از ۲۰۰ متر عمق دارد و دیواره های آن پوشیده از گیاهانی چون سیاووشان است. جوشیدن چشمه های دیواره‌ ای، این دره را به یک دره شگرف تبدیل کرده و باعث شده دره دارای آب دائمی، آبشار، آب‌چکان، بیشه‌زار و انواع روییدنی‌های خاص باشد. گاه تنگه آن‌قدر باریک می‌شود که فقط امکان عبور یک نفر را دارد.

یکی از جاذبه های دیگر این دره، غاری قوسی شكل، مانند يک تونل است كه در انتهای آن آبگيری مشرف به رودخانه دز قرار دارد. عرض این آبگیر سه و طول آن به پنج متر می‌رسد. بسیاری از محلی ها به این دره می‌گویند: «دره ارواح» و شاید دلیل این نام‌گذاری این است که دیواره‌های دو طرف گاهی در بالای سر به هم می‌رسند و گاه فقط روزنه باریکی دیده می‌شود که شرایطی ترسناک را پدید می‌آورد.

لازم است بدانید کول خرسان در زمستان‌ها نسبتاً گرم و در تابستان‌ها بسیار خنک است. گاهی دما در این منطقه حدود ۳۰ درجه با شهر دزفول اختلاف دارد و به کمتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد. این دره در نهایت به رودخانه دز منتهی می‌شود و از آنجا با شنا یا قایق می‌توان به خشکی رسید.

مسیر دسترسی به دره ارواح


سفر به خوزستان اولین قدم برای دیدن این دره‌ی زیبا است. برای رسیدن به دره کول خرسان باید از مسیر روستای بیشه بزان در منطقه شهیون راهی شوید (سمت چپ جاده مجاور در روستای بیشه بزان). پس از آن که از روستای پاقلعه در منطقه شهیون عبور کردید، حدود یک ساعت و نیم پیاده‌روی در پیش دارید تا به کول خرسان برسید. شاید دلیل بکر ماندن این منطقه همین پیاده‌روی است.
advertising