بیوگرافی غلامرضا تختی پهلوان ایرانی

خواندنیزندگی نامه

- 97/10/17
بیوگرافی غلامرضا تختی پهلوان ایرانیغلامرضا تختی در تاریخ پنجم شهریور ماه سال 1309 در شهر تهران به دنیا آمد. وی در محله ی «خانی آباد» واقع در جنوب شهر تهران زندگی می کرد. غلامرضا در یک خانواده ی 7نفره و کاملاً تهرانی متولد شده بود، زیرا پدر ایشان «رجب خان» از اهالی محله ی دروازه غار تهران و مادر بزرگوارش نیز، از خانواده های اصیل و سنتی تهرانی بودند. تختی دو خواهر و دو برادر بزرگ تر از خودش داشت و آخرین فرزند خانواده محسوب می شد. بود جهان پهلوان غلامرضا تختی، یکی از سرشناس ترین و پرافتخارترین ورزشکاران تاریخ کشور به شمار می رود که به اعتقاد افراد زیادی، نماد پهلوانی می باشد.
بیوگرافی غلامرضا تختی پهلوان ایرانی
غلامرضا دوران ابتدایی خود را در «دبستان حکیم نظامی» تهران سپری کرد، سپس وارد دبیرستان «منوچهری» تهران شد؛ وی همانند بیشتر جوان های دوران خود، علاقه ی چندانی به تحصیل نداشت به همین دلیل ورود غلامرضا تختی به دبیرستان دوام چندانی نداشت و بالاخره ترک تحصیل کرد.
غلامرضا تختی پس از ترک تحصیل به ورزش های زورخانه ای و کشتی روی آورد. پهلوان «سید علی حق شناس» که در آن دوران به عنوان پهلوان اول تهران و ایران محسوب می شد، استاد غلامرضا تختی بود. لازم به ذکر است که غلامرضا در سال 1327 به خدمت مقدس سربازی رفت و در همان سال نیز به استخدام اداره راه آهن درآمد.

درگذشت غلامرضا تختی


جهان پهلوان غلامرضا تختی، در میان بهت و حیرت همگان در تاریخ هفدهم دی ماه سال 1346 درگذشت. پیکر ایشان در قبرستان ابن بابویه به خاک سپرده شد. پس از مرگ پهلوان تختی، هر ساله مسابقاتی در کشور برگزار می شود که به نفر اول جایزه جهان پهلوان تختی اهدا می شود. لازم به ذکر است که این مسابقات، مهم ترین تورنمنت بین المللی کشتی سالیانه در کشور به شمار می رود. پس از درگذشت غلامرضا تختی، شعرها و کتاب های بسیاری در وصف وی سروده و نوشته شده اند.شادروان غلامرضا تختی نه به واسطه ی قهرمانی ها و مدال هایی که کسب کرد، بلکه به خاطر منش و رفتار پهلوانانه ای که داشت در بین مردم محبوبیت فراوانی داشت.

آغاز فعالیت حرفه ای غلامرضا تختی


دوران ورزشی این پهلوان، در سال 1324 با ورزش کشتی باستانی در زورخانه ی پهلوان سید علی شروع شد. پس از گذشت 5 سال، زمانی که غلامرضا تختی 20 ساله بود، وارد باشگاه پولاد شد تا به صورت حرفه ای و زیر نظر حبیب الله بلور، کشتی گرفتن را آغاز کند. استعداد وی به قدری بود که در همان سال نخست ورود به کشتی، توانست مدال طلای کشوری را کسب کند. همچنین موفق شد در سال های 1329 تا 1338، مدال طلای قهرمانی کشور را 8 مرتبه به دست آورد. رقابت های مختلف داخلی و بین المللی، صحنه ی درخشش این پهلوان نامی کشور بود. به طوری که مدال های رنگارنگ مسابقات داخلی، آسیایی، جهانی و المپیک گویای این مسئله می باشد. همچنین لازم به ذکر است که غلامرضا تختی سه بار موفق به کسب عنوان «پهلوان کشور» در مسابقات کشتی پهلوانی کشور شده است.
علاوه بر آن غلامرضا تختی، با کسب یک مدال طلا و دو مدال نقره در مسابقات المپیک و همچنین کسب دو مدال طلا و دو مدال نقره در مسابقات قهرمانی جهان و یک مدال طلا در بازی های آسیایی، از سوی فدراسیون جهانی کشتی «فیلا» به عنوان «یکی از برترین کشتی گیرهای قرن» انتخاب شد.

زندگی خصوصی غلامرضا تختی


وی پس از آشنایی با «شهلا توکلی»، در سی ام بهمن ماه سال 1345با وی ازدواج کرد؛ حاصل این پیوند زناشویی، پسری به نام «بابک» است.یکی از رویدادهای جالب زندگی غلامرضا تختی پیشنهاد بازیگری در فیلم های سینمایی بود. محمدعلی فردین یکی از دوستان غلامرضا بود و همیشه او را تشویق می کرد وارد دنیای بازیگری شود. حتی به او برای بازی در فیلم های تبلیغاتی پیشنهاداتی داده شد ولی تختی تمام این پیشنهادات را رد کرد.

فعالیت های خیرخواهانه و انسان دوستانه غلامرضا تختی


پس از وقوع زلزله ی بوئین زهرا و روستاهای دشت قزوین در سال 1341، بنا به پیشنهاد روزنامه کیهان قرار شد پهلوان غلامرضا تختی برای کمک به زلزله زدگان کمک های مردمی را جمع آوری نماید. این گونه بود که این پهلوان بزرگ صندوق کمک را به گردن انداخت و از پارک ساعی تا تالار کیهان واقع در خیابان فردوسی با پای پیاده و با بلندگو از مردم می خواست هرچه در توان دارند برای کمک به هم وطنان زلزله زده کمک کنند. مردان مشتاقانه پول های اهدایی و زنان انگشتر، گردنبند یا گوشواره های خود را درون صندوقی که به گردن تختی بود می انداختند. واکنش مردم و رسانه ها به این اقدام جهان پهلوان تختی به قدری شورانگیز و باورنکردنی بود که به سرعت موج بزرگی از خیرین و نیکوکاران دست به اقدام زدند و ده ها کامیون کمک به زلزله زدگان را به تختی سپردند

برخی از رکوردهای جهان پهلوان غلامرضا تختی


غلامرضا تختی در دوران ورزشی خود رکوردهای مختلفی را به نام خود ثبت کرده است که در زیر برخی از آن ها را شرح خواهیم داد.
اولین ورزشکار ایرانی که موفق شد در سه دوره از مسابقات المپیک به مدال های مختلف دست یابد.
جهان پهلوان تختی، اولین کشتی گیر ایرانی محسوب می شود که در سه وزن مختلف در مسابقات جهانی و المپیک، موفق به کسب مدال شد.
غلامرضا تختی با به دست آوردن هفت مدال رنگارنگ در مسابقات جهانی و المپیک، رکورددار کسب بیشترین تعداد مدال در بین کشتی گیران ایرانی می باشد.
غلامرضا تختی نام خود را به عنوان اولین ایرانی که موفق به حضور در 4 دوره المپیک شد، به ثبت رسانده است.

برخی از افتخارات و دستاوردهای جهان پهلوان غلامرضا تختی


به دست آوردن مدال طلا در مسابقات جام جهانی کشتی هلسینکیِ فنلاند در سال 1951 در دسته 79 کیلوگرم
رتبه دوم در مسابقات المپیک تابستانی در کشور فنلاند در دسته 79 کیلوگرم در سال 1952میلادی
کسب مدال نقره در مسابقات کشتی ورشووِ لهستان، در سال 1955 میلادی
دست یابی به مدال طلا در بازی های المپیک تابستانی 1956 میلادی در دسته 87 کیلوگرم در ملبورنِ استرالیا
کسب مدال طلا در بازی های آسیایی 1958 در دسته 87 کیلوگرم در کشور ژاپن
به دست آوردن مدال طلا در مسابقات جام جهانی 1959 تهران در دسته 87 کیلوگرم
رتبه دوم بازی های المپیک زمستانی در سال 1960 میلادی در کشور ایتالیا در دسته 87 کیلوگرم
کسب مدال طلا در مسابقات قهرمانی جهان در سال 1961 میلادی، در دسته 87 کیلوگرم، در کشور ژاپن
به دست آوردن مدال نقره در مسابقات جام جهانی 1962 اسپانیا در دسته 97 کیلوگرم
advertising