نوزادان از چند ماهگی می تواند بنشینند و تعادل خود را حفظ کند

پزشکی و سلامتبارداری و کودک

- 97/11/09
نوزادان از چند ماهگی می تواند بنشینند و تعادل خود را حفظ کندنوزادان از4 تا 7ماهگی توانایی نشستن پیدا می‌کنند. در این سن، نوزاد توانایی‌های متفاوتی پیدا می‌کند. در 8ماهگی دیگر نوزادتان بدون نیاز به هیچ کمکی می‌تواند بنشیند اما قبل از آن در بازه سنی که نام برده شد باید برای نشستن به او کمک کنید و مراقب کمرش باشید. اگر مراقب تعادل او نباشید، امکان دارد خدای نکرده زمین بخورد و آسیب ببیند. معمولا بیشتر نوزادان در ۶ ماهگی بدون کمک هم می‌توانند به راحتی بنشینند.

علت این است که ماهیچه‌ها سفت‌تر و مستحکم‌تر می‌شوند و گردن هم قابلیت راست نگه داشتن پیدا می‌کند. البته مواردی هم وجود دارد که نوزادان تا 9 ماهگی نمی‌توانند نشستن بدون کمک را تجربه کنند. علت این موضوع در بیشتر اوقات، خوابیدن بیش از حد آنها در گهواره است.
در حوالی 4 ماهگی، نوزادتان قادر به بالا گرفتن سر کوچک خود خواهد بود. البته تا حدی به کمک هم نیاز دارد ولی ماهیچه‌های گردن قوی‌تر شده‌اند بنابراین این توانایی راست نگه داشتن سر وجود دارد. برای اینکه مهارت راست نگه داشتن سر و کم‌کم نشستن نوزاد بیشتر و بیشتر شود، بهتر است از یک تمرین استفاده کنید؛ دست‌های نوزاد را محکم نگه دارید و او را با شکلک‌های خنده‌داری که با صورتتان درمی‌آورید، تشویق به بلند شدن به سمت خود کنید.

نوزادان چگونه نشستن و حفظ تعادل را یاد می‌گیرند؟


زمانی که نوزادان راست نگه داشتن سر را آموختند دیگر مجاز هستید که نشستن را با آنها تمرین کنید. برای نشستن نوزاد توانایی کنترل سر بسیار حیاتی و مهم است. نوزادان برای نشستن از دست‌ها، پاها و باسن کمک می‌گیرند. هر چقدر تمرین آنها برای چهار دست و پا رفتن بیشتر باشد، توانایی نشستن هم زودتر به وجود خواهد آمد. فقط یادتان باشد که تمامی تمرینات نشستن باید روی سطوح نرم و امن صورت بگیرد.
اگر می‌خواهید به نشستن نوزاد کمک کنید و این مهارت را سریع‌تر در او به وجود بیاورید باید برای تقویت ماهیچه‌های بدنش تلاش کنید. استفاده از کالسکه در ایجاد میل به نشستن در نوزاد هم بسیار اثرگذار است.

برای کمک به نشستن نوزاد، موارد زیر را در نظر بگیرید:


از ۲ ماهگی به بعد، سعی کنید کودک را به صورت ایستاده و عمودی در آغوش بگیرید. در این صورت، او برای صاف نگه داشتن سر خود تلاش می‌کند و به خود متکی می‌شود.
چهار دست و پا رفتن هم به استحکام هر چه بیشتر ماهیچه‌های نوزاد کمک می‌کند و باعث می‌شود تا توانمندی کافی برای نشستن نوزاد در او جان بگیرد.
بازی‌های خوابیدنی هم نقش مهمی در شکل‌گیری توانایی نشستن نوزاد دارد. مثلا وقتی کودک به پشت خوابیده، دستان او را بگیرید و سعی کنید او را بلند کنید. با این کار سر نوزاد به سمت شما متمایل می‌شود و تمرینی برای سفت شدن ماهیچه‌های گردن به وجود می‌آید.
غلت زدن هم راه و تمرینی مناسب برای افزایش استحکام و قوی شدن ماهیچه‌های بدن نوزاد است.
advertising